Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Czy jest możliwość zaprogramowania automatycznego ryglowania drzwi po przekroczeniu określonej prędkości?? W E60 jest taka możliwość, tyle że przez iDrive a tego nie posiadam. Czyli trzeba podłączyć pod kompa??
  • Odpowiedzi 50
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

No dobra...

W dźwigni kierunkowskazów jest na końcu klawisz potwierdzenie, a bliżej kierownicy przełącznik góra-dół do wyboru opcji.

I tak, przy uruchomionym silniku, przełączamy w dół, aż się wyświetli ikona "klucz z ptaszkiem" (takie V).

Potwierdzamy tym na końcu dźwigni.

Potem dół lub góra szukamy ikonki (na dolnym wyświetlaczu już) "kłódka z literką A".

Potwierdzamy.

I tam jest kilka opcji, kombinacja zegareczka, strzałek i czegos jeszcze.

Szukamy opcji z 3 elementami: "zegarek, strzałka i cos jeszcze".

Potwierdzamy.

I już.

Tak to jakoś leciało... może cos pokreciłem, to sorry... z głowy piszę...

P.S.

U mnie w instrukcji jest to na stronie nr 20... :D

Pozdroofka

TT

Opublikowano

Marudzita... :D

To też jest tylko kilka kliknięć dwoma guziczkami...

Spróbujcie opisać słowami jak to zrobić w iDrivie... Wyjdzie pewnie to samo... :lol:

Pozdroofka

TT

Opublikowano
No dobra...

W dźwigni kierunkowskazów jest na końcu klawisz potwierdzenie, a bliżej kierownicy przełącznik góra-dół do wyboru opcji.

I tak, przy uruchomionym silniku, przełączamy w dół, aż się wyświetli ikona "klucz z ptaszkiem" (takie V).

Potwierdzamy tym na końcu dźwigni.

Potem dół lub góra szukamy ikonki (na dolnym wyświetlaczu już) "kłódka z literką A".

Potwierdzamy.

I tam jest kilka opcji, kombinacja zegareczka, strzałek i czegos jeszcze.

Szukamy opcji z 3 elementami: "zegarek, strzałka i cos jeszcze".

Potwierdzamy.

I już.

Tak to jakoś leciało... może cos pokreciłem, to sorry... z głowy piszę...

P.S.

U mnie w instrukcji jest to na stronie nr 20... :D

u mnie nie ma takich opcji

jak możesz to napipisz wszystko raz jeszcze, ale dokładnie tak, jak powinno być z pełnym przekonaniem :mrgreen:

Opublikowano
Musisz wejść w BC w menu oznaczone symbolem klucza z "ptaszkiem", inaczej V :mrgreen: w tym menu odszukujesz opcję kłódki z literką A i ją aktywujesz - ja mam ustawione to tak że ryglowanie następuje po przekroczeniu odpowiedniej prędkości, ale w tym menu zdaje się że można też ustawić zamykanie po upływie określonego czasu. Pobawisz się to zobaczysz :D
Opublikowano

No to jednak się nie walnąłem... :mrgreen:

A zegareczek to chyba odpowiada za to, że jak odryglujesz auto i nie otworzysz przez ileś tam sekund żadnych drzwi, to się sam zamknie. Zabezpieczenie przed przypadkowym otwarciem...

Pozdroofka

TT

Opublikowano

Fota z mojej instrukcji... Jakość z komórki, ale poczytać się da... mam nadzieję... :lol:

http://images35.fotosik.pl/156/8498e9a64001cb5b.jpg

Pozdroofka

TT

Opublikowano
ehhh no i mamy odpowiedź na moje pytanie - auta przed liftem nie mają funkcji automatycznego ryglowania drzwi

niestety na to wygląda :|

ale jak znam ciebie to coś wymyślisz :D

Opublikowano
no i z tym się nie zgodzę.... miałem miesiąc temu zastępczą z salonu też 2005 i ryglowało się wiec może jednak jest światełko w tunelu i za pomocą kompa można coś tam pogmerać..... :norty:
Opublikowano
ehhh no i mamy odpowiedź na moje pytanie - auta przed liftem nie mają funkcji automatycznego ryglowania drzwi

heee już myśle... i w najbliższym czasie wszystko opisze :mrgreen:

Opublikowano

mój również 2005 i też brak tej funkcji

Po lifcie lub w benzyniakach więcej opcji na to wychodzi ..

Ja w instrukcji obsługi widzę sporo opcji których u mnie nie ma ,chociażby stan oleju ...

Tomek

Używane części do komputerów .

http://img409.imageshack.us/img409/6589/mkbmw.gif

Opublikowano

heee już myśle... i w najbliższym czasie wszystko opisze :mrgreen:

Pozwolę sobie zgłosić się do Ciebie już niedługo po poradę odnośnie customowej navi :mrgreen:

Opublikowano

Moja 116i jest z 2006, ExAG, jest przed liftem i ma...

Może faktycznie to kwestia diesel/benzyna ?

Albo rynku z którego auto pochodzi ?

Pozdroofka

TT