Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam. a mianowicie moje pytanko..

przy gwaltownym ruszaniu puka na pierwszym i drugim biegu..glos jak by z okolic dyfra..czy to moze byc zajechana guma ta co trzyma ucho dyfra?? czy gumy belki??

pozdro

.....:::::B M W:::::.....
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
moze byc jedno i drugie. trzeba wejść do knału i zobaczyć z domu. Przy gwałtownym ruszaniu może równiesz tłumik uderzać o belkę jeśli zgubiłeś wieszaki od niego.
Opublikowano

czy ktos moze mi przeslac jakies foto orginalnej gumy co trzyma ucho dyfra?? chyba tam własnie bedzie ustarka.

pozdro.. :cool2:

Opublikowano

jak ci wali przy ruszaniu to na 90% tuleje tylnej belki

tulei dyfra sam nie ruszaj, musisz użyć prasy żeby je włożyć w uchwyt, jak będziesz wbijał młotkiem to rozklepiesz brzegi i pęknie ucho

zdejmij dekiel, kup tuleje dyfra, zawieź wszystko do najbliższego warsztatu i za 10 czy 20zł chłopaki ci to zmienią na prasie

Opublikowano

Więc jeszcze raz...na pierwszym biegu stuknie, a drugim stuknie, na 3,4, już nie stuka. na trzecim biegu stuknie przy szybkim puszczeniu sprzęgła gdy się szybko rozpędzam. Natomiast przy delikatnym ruszaniu jest cisza. właśnie zauważyłem że z prawej strony chyba ktoś coś kiedyś kombinował bo jest zrobiona jakaś podkładka. :shock:

nie mam właśnie swobodnego dostępu do kanału bo już dawno bym dokładnie obejrzał co tam jest grane.

a więc chyba będę wymieniał te tuleje to dam znać co i jak. dzięki bardzo. :norty:

pozdro..... :cool2: