Skocz do zawartości

320d - brak mocy - fachowa diagnostyka M47

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
uuu to fakt to jest ta częsc co te trzy wężyki spina ze sobą ... dobra przepłaciłem zwała - nawet do hurtowni dzwoniłem ile to kosztuje mówił 350 zł ale + servis 50 zł pomyslałem :evil:
  • Odpowiedzi 59
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano
dwa wężyko ale co dalej ?????

Sterowanie turbiną:

vacum pompa/przewód główny/trójnik/wąż podciśnieniowy/vacum catch tank/wąż podciśnieniowy/zawór N75 + wtyczka elektryczna/wąż podciśnieniowy/aktuator turbo/turbo.

Opublikowano

Witam wszystkich

Dziś odebrałem bunię - po 1,5 zimy i jazda buśiakami do pracy - zwała lekka

napiszę co u mnie się działo i napiszę ceny naprawy bo to też jest ważne wbrew pozorom w końcu BMW wszyscy wiemy będziemy mieli wydatki panowie

nie przyspiesz, nierówna praca, padnięta turbina

-Elektrozawór 500 zł

-przepływomiez 500 zł

-wężyki (podziurawione tak jak by iglami) nie wiem szacuje zmianę wszystkich na 400 zł

-wyszło mi to w sumie 1800 zł czyli tam wliczona usługa czyszczenie turbiny etc...

oprócz tego co jeszcze zmieniałem w mojej kochanej Malince ;)

-wkładka od zamka 450 zł od strony kierowcy

-laweta 500 zł

-znaczek BMW( komuś się nudziło) 120 zł

-pompa wtryskowa z regeneracją 2100zł

-opony zimowe 600 zł

TOTAL: 5570 zł

jak ktoś chce kupić moją malinkę to proszę o kontakt ;) za 23800 zł 320d sedan srebrny, 1999r 136 przejechane około 340000 tyś

Opublikowano
haha ja w swoją włożyłem 11,5 tyś przez 1,5 roku a dodam że mam rabaty po 60 % i nie wiem czy ktoś zapłaci 20 tyś a Ty wyskakujesz z taką ceną .... :cool2:

SPECIAL REMAPPING SERVICE - SOFTWARE ENGINEERING - IDA PRO

Chiptuning Łódź

ŁÓDŹ BYDGOSZCZ BIRMINGHAM LONDON

https://www.tc-performance.com/

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
Kolego nie pakuj żadnych nowych katów!!! Wstaw rury albo wystukaj monolit ze starych i miej całkowity przelot spalin :cool2:

witam a co wtedy ze spalinami na przeglądzie???

tez mam podobny problem....jakby turbo dziura zbiera sie kolo 3tys obrotów,a spalanie :duh:

wydaje mi się że na rozgrzanym silniku jakby lepiej chodzi....no i rozbuja sie do max 140km/h...

wie ktos moze jaki koszt podpiecia do kompa w serwisie???

słyszałem ze w rajchu kosztuje to 27 euro....pozdr.

Opublikowano

ale Ty jestes w UK a ja w potrzebuje kogos z Irlandii z kompem do bmw. pozdr

TC mam jeszcze pytanko ale to napisze na pw.pozdr

Opublikowano
tylko zapomnialem o najwazniejszym moja jest po wymianie silnika bo wał korbowy walnął i osprzęt jest tylko z mojego starego silnika.....tak czy tak musze na kompa...no i pompa wtryskowa jest z tego nowego a komputer stary zostal...moze tam coś trzeba poustawiac (inne parametry)pozdr.