Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
witam.mam takie pytanie do wszystkich.mam 320i (150KM) mam strumienice zamiast katalizatora i standardowy wydech,czyli taki jaki byl montowany seryjnie.moje pytanie brzmi:czy po wymianie tlumika badz calego wydechu przybedzie troche wiecej mocy?czy powiekszenie tlumika cos da w tej sprawie poza oczywiscie brzmieniem?

Moje Coupe------------------> http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?f=134&t=160279

Potrzebujesz nowych części ? Dobrych znanych marek ?lub tańszych zamienników? pisz na pw.

Opublikowano

pojemność tłumika końcowego i nie tylko jego jest wyliczana do pojemności silnika

niestety tą drogą trudno jest uzyskać wzrost mocy

Opublikowano
Może na hamowni wykazałoby niewielki przyrost mocy ( ok 3KM ),ale czy to ma sens ???

Nie popadaj w skrajnosci te 3km to zakres bledu pomiarowego :lol:

W związku ze złym stanem zdrowia nie prowadze już napraw BMW !!!!

A i od forum zacząłem leczenie :D

Opublikowano

macie racje jednak nie oplaca sie to robic.zostane przy standardzie.dzieki za odpowiedzi.

chyba ze znacie jakis inny sposob na podniesienie mocy oczywiscie w mare cenowo i mozliwosci.

Moje Coupe------------------> http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?f=134&t=160279

Potrzebujesz nowych części ? Dobrych znanych marek ?lub tańszych zamienników? pisz na pw.

Opublikowano

nie da sie tanio kolego, chyba ze wierzysz w tuning z allegro za 9,99

:))

Opublikowano
macie racje jednak nie oplaca sie to robic.zostane przy standardzie.dzieki za odpowiedzi.

chyba ze znacie jakis inny sposob na podniesienie mocy oczywiscie w mare cenowo i mozliwosci.

można dać chipa do kompa niektórzy sobie chwalą

ale to zależy jaki masz sterownik czy boscha czy simensa

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

można dać chipa do kompa niektórzy sobie chwalą

ale to zależy jaki masz sterownik czy boscha czy simensa

szczególnie te za 130 zł coś dają :D

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Atik, poważnie, coś co kosztuje nawet 200 zł mało co ci da. Na tym forum jest czy był koleś co sprzedawał takie wynalazki. Ale oprócz braku odcinki to ten chip nic nie dawał. Ale jak to my Polacy musimy się uczyć na własnych błędach więc pewno i tak kupisz. Powodzenia ;)
Opublikowano
Niechce cie martwic ale chip gotowiec to bzdura i placebo zeby zrobic to dobrze to jednak trzeba pobawic sie zaplonem i dawka paliwa na biezaco monitorujac AFR w pelnym zakresie obrotow w przypadku M52 i simensa niestety swinki czesto odmawiaja posluszenstwa i ja bym sobie darowal skoro to ma byc jedyny mod Elektronike lepiej zostawic na pozniej najpier dolot wydech potem to zestroic dopiero :mrgreen:

W związku ze złym stanem zdrowia nie prowadze już napraw BMW !!!!

A i od forum zacząłem leczenie :D

Opublikowano
saku82pl moze masz racje moze nie warto nic robic bo i tak duzo nic nie da.jedynie co moglem zrobic to kupic motor 2.5 badz 2.8 ale nic mam ladna zadbana 2-litrowke i musi mi wystarczyc.ogladalem twoje filmiki na youtube dobre sa ale z ta walia to ladny wypad zrobiles :cool2: troche kilometrow najechales ale przeciez to BMW przyjemnosc z jazdy.a jakie spalanie miales na trasie?