Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

musiałem zdemontować tapicerkę drzwi.

Podczas demontażu oderwały się od tapicerki uchwyty trzymające kołki (klipy)

Sam uchwyt cały, odeszło w miejscu klejenia - został "placek" kleju i osobno uchwyt.

pytanko czym to skleić żeby nie zniszczyć tapicerki lub plastikowego uchwytu ???

______

Poprawiłem tytuł tematu. Proszę się stosować do formatu tytułowania wątków obowiązującego w tym dziale. Następnym razem będzie ostrzeżenie. mattiss

kultura jazdy na miare gwiazdy ;)
Opublikowano
Jeśli został na tapicerce ten "klej" to spokojnie możesz czymś typu super glue. Oczywiście nie odrywaj tego co pozostało, on tam idealnie będzie pasował :mrgreen:
Opublikowano

hmmmm i żywica i super glue to kleje krystalizujące - twarde

myślałem raczej o czymś elastycznym typu butapren, patex czy jakiś gwóźdź w płynie tudzież inna ośmiorniczka

Opublikowano
moze i tak ale kleilem to zywica ijest prfekt butapren to jest bobry jak masz weksza powierzchnie przy tak malej watpie czy da rade

W związku ze złym stanem zdrowia nie prowadze już napraw BMW !!!!

A i od forum zacząłem leczenie :D

Opublikowano
klej montażowy na gorąco polecam (taki z pistoletu) kupisz tanio w Castoramie bądź innym tego typu.

hehe tym to se można kable połapać i to też nie za grube - silikon na gorąco czy też klej na gorąco nie lubi się z wilgocią

Złapałem na poxipolu (cienka warstwa) zobaczymy co z tego będzie za pół roku :norty:

jak coś się złego będzie działo odnowie temat

pozdro i dzięki za pomysły

Opublikowano

Stawiam 3 $ że na poxipolu szybciej puści niż na kropelce, przecież poxipol nie klei plastiku (zaschnie i lekkim ruchem go oderwiesz tak jak jajko od teflonu na patelni). Nawet na ulotce nie masz ani słowa o plastiku, że jest droższy to nie znaczy lepszy, ale oby się trzymało :wink:

P. S. po co pytasz w ogóle jeśli trzy osoby podały Ci dobre rozwiązania a wybrałeś sam swoje i to najgorsze z tych wszystkich :?

Opublikowano
kleilem rok temu, polecam butapren, nic nie przeswituje ani sie nie odkleja i nie zolknie. Kleilem tapicerke w kolorze ciemno szarym nie wiem jak wyjdzie na jasnym butapren, zalezy to tez od grubosci materialu.
Opublikowano
kleilem rok temu, polecam butapren, nic nie przeswituje ani sie nie odkleja i nie zolknie. Kleilem tapicerke w kolorze ciemno szarym nie wiem jak wyjdzie na jasnym butapren, zalezy to tez od grubosci materialu.

Ale w temacie chodzilo o mocowanie spinki a nie tapicerke ktora klei sie tylko klejami stykowymi patrz butapren :mrgreen:

W związku ze złym stanem zdrowia nie prowadze już napraw BMW !!!!

A i od forum zacząłem leczenie :D