Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam dziś po odpaleniu auta nie zgasła mi kontrolka poduszki powietrznej. W związku z tym chciałbym zapytać co może być przyczyną takowej awarii? Dodam że jakiś miesiąc temu byłem na sprawdzaniu auta i po podpięciu nie było żadnych błędów ani awarii. Proszę o pomoc
Opublikowano
nie kombinowałeś nic z akumulatorem? ewentualnie nie próbowałeś modyfikacji made in china jakieś dodatkowe lampki, błyskotki czy "ksenony" ?
Opublikowano
Nic nie kombinowałem nic nie robiłem. Wsiadłem do samochodu pojechałem w miasto, zgasiłem na 5 min odpalam i sie świeci. Normalnie po przekręceniu kluczyka zapala się , gaśnie i po sekundzie znów sie zapala i tak świeci aż do zgaszenia samochodu
Opublikowano

Powodow moze byc duzo. Ktory dokladnie powie inpa - i tak pewnie bedziesz musial skasowac blad wiec bym sie za interfejsem porozgladal.

Co do powodow to moze to byc:

- mata pasazera (bolaczka E46) Opis jak zrobic za pomoca diody na forum w dziale zrob to sam. Mozesz tez kupic nowa mate. Twoje pieniadze i decyzja.

- Napinacz pasa od kierowcy. Belt tensioner driver. Polutowac kable i ominac wtyczki zlaczek, jak nie to kupic uzywany a dobry z allegro.

- tasma przy kierownicy - chyba wymiana, moze czyszczenie.

Tak czy siak bez komputera to jak wrozenie z tego co zostaje po wypiciu herbaty.

Opublikowano
To oczywiste że pod komputer trzeba podlączyć ale to dopiero w pon. Jutro ruszam w dłuższą podróz i w związku z tym też założyłem ten temat. Często zdarza się że ktoś miał podobny problem i zawsze ktoś coś pomoże tak jak Wy. Dzięki wszystkim za zainteresowanie. Jak dojde ładu napisze co i jak.
  • 2 miesiące temu...
Opublikowano
Witam sory że tak długo nic nie pisałem ale sporo spraw na głowie itd. Doszedłem do ładu z poduszką. Po podłączeniu pod kompa pokazało błąd napinacza w fotelu kierowcy(podobno często sie to trafia w tym modelu) naprawa 50zł podpięcie na krótko.