Skocz do zawartości

Czujniki i system PDC Pomocy !!!!

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam mam mianowice taki problem.Miałem malutka stółczke i poszedł mi jeden czujnik w przednim zderzaku wymieniłem go a system nadal nie działa.obiaw jest taki ze jak włacze wsteczny to dioda na na przycisku pdc mruga a dzwiek jest ciagły.Byłem dziaj u chłopaszka zeby podłaczył mi autko pod kompa i skasował bład .Niestety po podłaczeniu pod kompa nie wykryto błedu pomocy !!!z gory dziekuje
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Sprawdz kable. Inpa ma test kazdego czujnika, przetestuj kazdy, zblizajac sie do niego. Jak piszczy ciagle to na pewno wywali blad.

BMW Schnellservice

Mechanik

Elektronik

Opublikowano

Witam mam problem mianowicie z abs opisze to dokładniej.

Jakiś czas temu zapaliły mi sie kontrolki na desce od asc i abs podpiołem pod kompa.

Komputer napisał uszkodzony czujnik abs prawy tył,wymieniłem czujnik skasowałem bład.

Myślałem ze już wszystko ok a tu nagle przy hamowaniu delikatnym ,tryka mi pedał hamulca tak jak by był za czuły abs.

Po przejechaniu zaledwie kilometra znow zaswieciły sie kontrolki abs i asc wiem ze jak sie pojawia te kontrolki to nic nie działa mam na mysli abs i asc pozcie co zrobic.teraz z rana wsiadam do auta wszystkie kontrolki elegandzko gasna ale pedał tryka przejade kawałek zapalaja sie spowrotem lampki i odcina sie cały system pomocy!!!

Opublikowano

Jakiś czas temu zapaliły mi sie kontrolki na desce od asc i abs podpiołem pod kompa.

Komputer napisał uszkodzony czujnik abs prawy tył,wymieniłem czujnik skasowałem bład.

Myślałem ze już wszystko ok a tu nagle przy hamowaniu delikatnym ,tryka mi pedał hamulca tak jak by był za czuły abs.

Po przejechaniu zaledwie kilometra znow zaswieciły sie kontrolki abs i asc wiem ze jak sie pojawia te kontrolki to nic nie działa mam na mysli abs i asc pozcie co zrobic.teraz z rana wsiadam do auta wszystkie kontrolki elegandzko gasna ale pedał tryka przejade kawałek zapalaja sie spowrotem lampki i odcina sie cały system pomocy!!!

jaki to ma związek z poruszanym w tym wątku problemem czujnikow parkowania?

Opublikowano

Tak się dzieje jak kupisz podróbke a nie oryginał.

Opublikowano
Wszystko kolego rozumiem ale to jest orginał ma ktoś jakąś koncepcje. Jak najłatwiej sprawdzic ktory czujnik jest padniety ??
Opublikowano
Włącz zpłon i przycis PDC. Podejdz do każdego czujnika(przód, tył) i słuchaj uchem czy robią takie pyk pyk pyk? Który tak nie robi jest niedobry albo nie dochodzi prąd.
Opublikowano

Lub przy odpalonych czujnikach możesz każdy sprawdzić dotykając palcem - powinieneś przy sprawnym czujniku czuć bardzo delikatne mrowienie na palcu.

Pzdr.