Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam. Mój problem polega na tym, że wczoraj podczas jazdy zaświeciła się kontrolka akumulatora, początkowo zapalała się i gasła, czasem zgasła na parę minut i znów się zapalała, a dziś rano już nie odpaliła, akumulator jest na pewno dobry, w tym momencie rozładowany. Co może być przyczyną nie ładowania akumulatora? uszkodzony rozrusznik? jakiś wężyk, pasek? Dodam tylko, że ostatnio wymieniana była pompa wody i może mechanik coś spiepszył? Proszę o poradę, co sprawdzić w pierwszej kolejności?
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Dodam tylko, że rozrusznik też nie kręci. Co to najprawdopodobniej jest?

Rozrusznik niekreci bo najprawdopodobniej wyczerpalo prad z akumulatora niebylo ladowania,auto jechalo dopuki mialo cos pradu a alternator nieladowal tak ja mysle najlepiej podjedz do elektryka

Opublikowano

viewtopic.php?f=69&t=119609&start=15

ja mialem podobnie. U mnie poszedl rozrusznik (zwarcie na bendiksie).

U Ciebie pewnie alternator ale....

Naladuj akumulator jak rozrusznik dalej nie zakreci to nie bedzie to alternator.

Opublikowano
Umówiłem się jutro z mechanikiem, zobaczymy co to było, jak bedzie wszytsko cacy napisze dla przyszłych pokoleń co i jak i przede wszystkim za ile:)
  • 1 rok później...
Opublikowano
jak bedzie wszytsko cacy napisze dla przyszłych pokoleń co i jak i przede wszystkim za ile:)

chyba o nas zapomniał ;p

Opublikowano
jak bedzie wszytsko cacy napisze dla przyszłych pokoleń co i jak i przede wszystkim za ile:)

chyba o nas zapomniał ;p

O Tobie napewno, zwłaszcza że jesteś na forum nie cały tydzień i to twój pierwszy post. Po co odgrzewasz kotleta sprzed prawie roku? I to jeszcze z tekstem nie wnoszącym nic konkretnego do wątku..