Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

koledzy jaki jest lepszy dyferek do 318?? przełożenie 4.10? czy morze 4.27?? kola mam 195/55/15

ten o przełożeniu 4.27 jest krótszy o ile się dobrze orientuje wiec morze był by dobry? co o tym sadzicie? mając na zimę kola 195/65/15 zimoweczki to samochodzik troszkę miał mula:( ale w zimę wo gule mi to nie przeszkadzało. a teraz bym chciał dobie dobrać oponki do dyfra tak żeby było w normie. różnica w przyspieszeniu mieczy oponami 195/65/15 a 185/65/14 jest bardzo doża.

dzięki za odpowiedzi i pozdrawiam...

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Na lewym słupku masz opisane jakie powinny być opony do danego modelu. Zakładasz z profilem niskim to masz lepsze przyśpieszenie o gorszą maks (wbrew temu co pokazuje licznik)
Opublikowano

Fabryczne 4.10 to moim zdaniem najlepsze przełozenie do tego silnika.. do M20B20 z resztą też.

Opony standard dla modelu...tak jak kolega napisał - info masz na słupku.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Dyfer 4,27 też jest dobry ale moim zdaniem nie nadaję się w trase. ja taki miałem jak samochód kupiłem i w trasie przy 100km ma już 300o obna min. jest głośno. przy ok 135 ma już 4tyś obr. Na 4.1 jest lepiej. przy 3000tyś mam 110 a 130 jak jadę to mam 3.5tyś obrotów. Jak się robi trasy to komfort jazdy jest o niebo lepszy na 4.1 niż na 4.27.

195/65/15 to stanowczo za duże opony do e30.

Opublikowano
do 1.8 i do m20b20 najlepszy jest 4.45, w m20b20 to auto robi się naprawdę dużo bardziej szalone, długie trasy fakt trochę krótkie przełożenie, ale do codziennej jazdy jest idealne
Opublikowano
Dokładnie jak kolega napisał wyżej do 1.8 i m20b20 najlepszy jest 4.45 ja aktualnie w mojej e30 b25 mam taki 4.45 na trasy stanowczo za krótki a na miejscu to bajka:)