Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam mam zamiar kupic bmw e39 tourning znalazłem juz kilka ofert i wiekszość tych aut posiada zawieszenie hydrauliczne Nivo,chciał bym poznać opinie na temat tego zawieszenia chodzi mi głownie o koszty eksploatacji i trwałośc tego zawieszenia prosił bym o opinie pozdrawiam
Opublikowano
W E39 nie jest hydrauliczne tylko pneumatyczne (coś jak w naczepach samochodów ciężarowych).W bagażniku masz sprężarkę która pompuje powietrze w miechy które są zamiast sprężyn i reguluje wysokość zależnie od obciążenia. Trwałość różnie... u mnie 300 000 km i miechy nadal w dobrym stanie. A w razie wymiany to nadal chyba tylko serwis bo zamienników nie ma.
Gdy się urodziłem płakałem a wszyscy się śmiali, umierając ja będę się śmiać a wszyscy będą płakać.
Opublikowano
Koszt jednej poduszki z wymianą to ok 750zł, jeśli chodzi o wytrzymałość to już bywa róznie, jednym wytrzymują po 300tk innym po 100tk. Jest jeszcze kompresor i czujnik, ale one raczej mało awaryjne.