Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• 2 tygodnie później...
  • Odpowiedzi 2,4 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Ta, ale bez dystansów, to będą tak schowane w nadkole, że masakra.
  • 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Witam :)

Jako ze seryjne s208 znudziły mi sie do tego stopnia ze nie moge już na nie patrzeć przychodze z pytaniem :)

Czy 18" 8,5J ET42 i 9,5J ET45 zmieszczą się w budę i nie będą trzeć ani wystawać ?

Opona myśle 225/40 na przód a na tył nie mam pojęcia czy wejdzie 225/40 ?? :)

• Główni Moderatorzy
Opublikowano

Nie wejdą.

Przód i tył 2 cm na zew. wychodzą. Tył to pewnie jak cię mogę na włos może i wejdzie, ale nie przód.

Do tego opony 225/40 + 255/35 musiałyby być.

Opublikowano
Nie wejdą.

Przód i tył 2 cm na zew. wychodzą. Tył to pewnie jak cię mogę na włos może i wejdzie, ale nie przód.

Do tego opony 225/40 + 255/35 musiałyby być.

Tu na forum znalazlem info ze 8j et35 wchodzi idealnie a jak dobrze licze to 8,5j et42 to praktycznie to samo :)

Ale jak ma wystawać to odpuszczam :)

Jako ze wszystko co jako tako mi sie podoba ma w wiekszosci parametry ktore nie zmieszcza sie w nadkola 1er, moze jest jakis ladny styling w 18calach i dwoch szerokościach które ladnie wypełniają nadkola i nie sa schowanie kilka cm ?? :)

Chcialbym uniknąć dystansów jako nie mam przekonania co do ich stosowania :)

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Moga trzeć, ale nie muszą. trzeba by przymierzyć. Takie widziałem na e87 i podobno nie tarły :) 18x8.5 ET45, tył 18x9.5 ET50 z oponami przód 225, tył 255.
  • Główni Moderatorzy
Opublikowano

Będą trzeć, to tak jakbyś założył 2 cm dystanse na przód.

Tu masz 15 mm na przód i 10 mm na tył i tak gościu negatyw robił, opony mają średnio na czymś takim.

Dodatkowo opony 215 na 8,5 + 245 na 9,5 to jest żart. Na taką felgę winno iść 235 + 265 minimum, a już minimum minimum niech by było 225 + 255.

uRCh-kZpcfXp0femSEZO2ed-JtOuvEhFYXM8llG5gyAZOeOWnKaS5R1m67-dJbKwYR9jnzbhlqKTnsDHRI81auueDweovjburZfOyRsLov8XHRtCA7M_x9ndj5UGKF2-yOqVonRxXQ

Tu masz 12 mm front na seryjnej feldze:

http://www.1addicts.com/forums/picture.php?albumid=5448&pictureid=40239

• 2 miesiące temu...
Opublikowano

Mam takie felgi z e90 styling 306 et 31 R16.

Chciałbym je wrzucić na moje e87 opona 205/55 wejdą bez problemów?

Widziałem już e87 na takich kołach...

Otwór centrujący 72,6...

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Wejdą. Nawet lepiej że takie ET maja, bo nie będą tak schowane w nadkole, tylko wyjda bardziej do błotnika.
Opublikowano

Dzięki. :cool2:

Tył to na pewno wejdzie...ale przód powinien być na styk.

W e87 powinny ładnie wypełnić nadkole.

Oby nie obcierało...

Opublikowano
Chciałbym do E87 1.6 założyć na zimę felgi 15" bo podobnież do tych "mniejszych" wchodzą, złożyłbym oponę 195/65/15 która byłaby wyższa od 205/55/16 o jakieś 2,4mm czyli 1,2mm na promieniu więc różnica właściwie żadna. Z tym, że w specyfikacji do e87 nie ma felg 15" i czy w związku z tym sądzicie, że to może faktycznie mieć jakiś negatywny wpływ na funkcjonowanie samochodu czy to takie bardziej widzimisię producenta?
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano
Cześć wszystkim, mam do wyrwania w dobrej cenie zimowki 16 205/60, podejdzie to do jedynki ?
Opublikowano
Witam nie mogę się zdecydować na opony do 118d 122KM. Rozmiar 205/55r16, waham się pomiędzy michelin crossclimate 2 a continental allseasoncontact Xl. Z góry dziękuję za odpowiedź.