Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
a może gdzieś bardziej w centrum ? to tak by może więcej osób podjechało :cool2:

Tomek

Używane części do komputerów .

http://img409.imageshack.us/img409/6589/mkbmw.gif

• 5 lat później...
Opublikowano
Mam podobny problem w mojej e87 z 2010 roku też dość ciężko chodzi wspomaganie. Rozwiązał ktoś już ten problem ? Dodam że autko ma dopiero 100 000 przebiegu. Prosz o pomoc.
  • 3 miesiące temu...
Opublikowano

Rozwiazac problemu to nie rozwiazal ale wymienil plyn (10.2006r. prod pojazdu) jak najbardziej i odglosy ustaly :)

Wczoraj zalalem ELFmatic G3 do ukladu wspomagania co by wyplukal syf.

Poprzednia jego wersja w starej butelce miala aprobate BMW ale juz nowe opakowanie ELF z tego roku jej nie ma.

Wczesniej mialem zalana stara mieszanke castrola + mopar syntetyk ATF +4.

Kierownica chodzila wyraznie lagodniej lecz czasem cos popiskiwala w skrajnym polozeniu.

Korci mnie by zalac caly uklad syntetycznym dextronem po wyplukaniu ukladu.

Do tego pomyslu jednak nie przekonuje mnie stara konstrukcja maglownicy sprzed 2000r.

MADE IN PRL
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

W moim e87 2005', kierownica chodzi ciężko. I dobrze mi z tym. :D

Jeszcze tylko żeby lepiej trzymał obrany kurs na drodze, to by było super! :duh:

Luzów żadnych nie ma. Opon też nie drze. :roll:

Ps. Ci co kręcą kierownicą "w miejscu", powinni sobie jeszcze założyć na kierownicę gałkę. Jak w wózku widłowym... :mrgreen:

Konie mechaniczne w skrócie - KM

Myślałeś kiedy by zostać dawcą szpiku kostnego? To nie boli.

http://www.dkms.pl/dawca/rejestracja/index.html

Nie zwracajcie uwagi na mego nicka, najczęściej mąż się wypowiada.

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Podepnę się pod temat .

E87 118D 2007 LCi wspomaganie elektrycne .

U mnie problem wygląd tak więc w zeszłym tygodniu wytorbiłem w krawężnik ,prędkość 25-30km . Długa historia albo i krotka nie wazne

Pękł wachacz , wymieniony , zbierznosc ustawiona wszystko prosto jeździ ,oprócz no właśnie wspomagania ,mam zamiar wejść na weekendzie pod auto i obczaić ale zawsze z waszą pomocą będę miał więcej opcji na co patrzeć .

Problem wygląda tak że kiera jest lekko przesunieta , kola prosto ale kiera lekko w lewo ,ale to nie najgorsze , na postoju wspomaganie śmiga ok ,jak przed uderzeniem, ale jak rusze normalna jazda, to jest du…. , kierwonica sama nie odbija jak by cos ja blokowało , jak wezmę duży skręt ,to małymi skokami coś odbije ,ale nie do końca a przy lekkich skretach to jak skrece i bym nie odbil kierownicą to bym w kazdy kraweznik wjezdzal .

Teraz pytanie czy moglo na slimaku przeskoczyc cos czy moze cos wygielo sie , a jesli cos stalo sie ze wspomaganiem silnikiem elektrycznym to czy moge wymienic PNP czy tak jak wyczytalem na realoem ze trzeba kodowac ?

Kazde info bedzie mile widziane . Dzięki z góry

http://img845.imageshack.us/img845/904/logoqlq.jpg
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano

Ja również podepnę się pod temat, może ktoś zna lekarstwo na problem mojej jedynki (e87 118d, 2009 rok po lifcie, 100 tys. przebiegu).

A mianowicie, zdarza jej się w gorące dni po dłuższej jeździe i po zrobieniu postoju samoczynnie wyłączyć wspomaganie kierownicy. Podejrzewam, że coś się przegrzewa i automatycznie komputer wyłącza wspomaganie, bo po odczekaniu jakichś 15 minut, ewentualnie otwarciu pokrywy silnika, problem znika i wszystko zaczyna działać poprawnie.

Zdarzyło się to już kilka razy (na nieszczęście zawsze mojej żonie, kobiecie drobnej postury, co w połączeniu z dość szerokimi oponami 225 powoduje niemożność ruszenia kierownicą).

Nie mam niestety pojęcie, czy moja jedynka ma wspomaganie elektryczne, czy tez nie, nie znalazłem żadnego zbiorniczka z płynem, wiec podejrzewam, że wspomaganie jest elektryczne.

Czy ktoś z klubowiczów miał już taki problem i czy udało mu się go rozwiązać?