Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam wszystkich. Mam pytanko, jak sprawdzic czy pracuja wszystkie gary w moim silniku???Na wolnych obrotach cos nie rowno pracuje, choc nie zawsze.Wymienialem kable i swiece i dalej to samo. Z gory dziekuje za odpis.Pozdrawiam
Opublikowano

jesli nie równo pracuje na wolnych obrotach to możliwe, że łapie "lewe" powietrze poprzez uszkodzone uszczelki kolektora ssącego - przynajmniej u mnie tak było.

Koszt jednej uszczelki ok. 10 zł x6 :)

Opublikowano
poza tym inne powody, to walnięty przepływomierz (najczęściej zdarza się po strzale gazu LPG, ale nie tylko), poza tym zanieczyszczony silniczek krokowy, albo zwalona sonda lambda ... no i jak wojmar napisał - lewe powietrze - czyli padnięte uszczelki lub gumowa rura w dolocie

beemki to choroba - nieuleczalna, ale za to bardzo przyjemna

miłośnik E30 ... użytkownik E46 :)

Opublikowano

Witam

U mnie to samo nierówna praca na wolnych obrotach.

Sprawdzalem sprajem "ułatwiającym rozruch silnika" ( na bazie eteru) uszczelnienie kolektora dolotowego i nic (auto nie zwiekszalo obrotów).

Jak sondzicie czy to dobra metoda czy lepiej wymienic uszczelki na pałe.

Pozdrawiam

Opublikowano

przyczyn nierównej pracy silnika moze byc dużo !

znam to z autopsji i walczę z tym juz jakiś czas i niemogę znalesć!

wymieniona kopułka, wymienione swiece,PWN, palec, przepływomierz, silnik krokowy, a becia gubi zapłon :(

ostanio maiłem mozliwość jazdy kilkoma e32 3,5l i z przykrością stwierdzam ze na 4 szt. 3 gubią zapłony i nie idzie zlokalizować oco chodzi! czwartą zaś była 730i i cykała jak zegarek!

jest jeszcze jedna mozliwosc której nie sprawdziałem! może to być czujnik Halla, przy najbliższej nadażającej sie okazji podmienie i dam znać czy pomogło!