Skocz do zawartości

spadek mocy po remoncie e39 530d

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, szanowni użytkownicy mam pytanie i problem, mianowice w BMW 530d 99r po wymianie uszczeliki i regeneracji głowicy zauważyłem dość duży spadek mocy, około 40%!!!

w trakcie remontu był problem z wyciągnięciem 2 wtrysków, z wielkim trudem na szarpaku poszły, czy mogły się uszkodzić? słyszałem coś o kącie ustawienia wtrysku....

co może być tego przyczyną?

z góry dzięki za odp

pozdrawiam

Opublikowano

Nie wiem czemu sam szukasz przyczyny, warsztat wymieniał uszczelkę i w ich obowiązkach jest złożyć prawidłowo silnik, jedź tam niech naprawiają.

Pozdrawiam

No chyba ,że sam robiłeś wtedy przepraszam nic nie pisałem :D

Opublikowano
był problem z wyciągnięciem 2 wtrysków, z wielkim trudem na szarpaku poszły

nie żebym się czepiał ale za szarpak mamy uważać klucz dynamometryczny tak?

Co do mocy to jedź na hamownie chłopaki Ci powiedzą dokładnie ile Ci zostało z 184koników

"Mózg jest najbardziej przecenianym z ludzkich organów."
Opublikowano
Nie wiem czemu sam szukasz przyczyny, warsztat wymieniał uszczelkę i w ich obowiązkach jest złożyć prawidłowo silnik, jedź tam niech naprawiają.

Pozdrawiam

No chyba ,że sam robiłeś wtedy przepraszam nic nie pisałem :D

szukam przyczyny sam bo fachowców do ponownego rozebrania silnika jest wielu,

warsztat swoją robotę zrobił dobrze, sami zastanawiają sie co może być przyczyną,

dlatego szanowne mielone pisze na formum by uzyskać pomoc od kogoś kto miał podobny problem może fachowca!

jeden z użytkowników napisał mi na prv że może to być źle ustawiony rozrząd na pompie :?: \

na co jeszcze mogę zwrócić uwagę??

dzięki z góry za odpowiedź na temat!!

Opublikowano

a może to auto ma złącze diagnostyczne ? :)

zacznij od tego co sugeruję, bo na pytanie typu co to może być? jest zbyt wiele odpowiedzi aby podejmować temat.

szukam przyczyny sam bo fachowców do ponownego rozebrania silnika jest wielu,
słuszne podejście, jednakże nawet jeśli diagnoza nie przyniesie oczekiwanych rezultatów w postaci choćby zapisanych błędów, pozwala to już bardziej precyzyjnie określić lokalizację problemu.
BMW
Opublikowano
Zapomnij o czyms takim jak zle ustawiona pompa bo to niemozliwe w twoim silniku :D Rozrzad musi byc idealnie ustawiony. Wtryskiwacze dobre, ale jesli miala moc przed uszczelka to albo rozrzad albo wezyki podcisnienia pomylili. Jedz na kompa. Jak chodzi idealnie a nie ma mocy to wezyki.
Serwis BMW. Nie ma rzeczy niemowliwych. Zaraszam - Ireland.