Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam mam maly problem, moje bmw 318 maksymalna predkosc to 170 km/h co moze byc przyczyna ??? Dodam tylko ze do 170 rozpedza sie normalnie.
Opublikowano
zobacz czy na 2 lub na 3 obroty ida do konca czyli na czerwone pole az do odciecia bo u mnie tak jest na kazdym biegu:) i predkosc maksymalna 203km i na gazie... moze to byc wina skrzyni czy mostu jakies mniejsze przelozenie:)) lub katalizator zapchany...filtra powietrza to raczej nie jest wina..
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano

a po co więcej :P to zart wg mnie masz coś z dyfrem :) ma inne przełożenia pewnie do 100 masz strzał a poźniej lipa

pozdr

brokat_
Opublikowano
bmw 318i 1.9 99r. witam kto mi pomoze rozwiazac moj problem? polega on na tym ze gdy auto jest zimne ledwie po odpaleniu go jak dodaje gazu to przerywa tak jak by paliwo nie doplywalo nie wiem czy to jest problem przeplywomierza czy potencjometru gazu lub tez moze czegos innego? a gdy silnik sie rozgrzeje i zlapie optymalna temperature juz chodzi calkiem niezle aczkolwiek gdy sie wcisnie pedal gazu do podlogi to szarpie ;/ prosze o pomoc pozdrawiam.
Opublikowano
wczoraj sie troche pobawilem i autko zasowa do odciecia, nawet odziwo wczoraj poszla 180 kmh ??? moze rzeczywiscie jest katalizator zapchany, auto rozpedza sie bez problemu do 100 kmh pozniej taksamo nie widze zeby go cos mulilo poprostu jedzie i stop mam zapas obrotow ale dalej nie chce.