Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam mam problem, mianowicie moja bemka gaśnie na zimnym silniku. Dopiero gdy osiagnie ok 30stopni uspokaja się i przestaje gasnąć. Problem powatarza sie kazdego poranka (muszę przytrzymywac na gazie zeby nie zgasła lub jechac i szybko zmieniac biegi) jest ona na zwyklym gazie silnik nie strzela normlanie wkreca sie na obroty na gazie jak i na benzynie. Nie ciągnie nigdzie lewego powietrza bo sprawdzalem. ostanio sprawdzona była na komputerze i wykazało że cos nie tak z przepływką ale nie zmienialem jej poniewaz wole sie upewnić co to możę byc. Proszę o jakieś porady bo naprawde jest to uciążliwe i juz frustrujące.
Opublikowano
No objawy wskazuja na przeplywke lub sonde. Ale na kompie jak masz blad to podmien jesli masz mozliwosc z innego auta. Jak masz dobrego magika to moze cos poustawiac w przeplywce, ale na dlugo to nie starczy. Takze przeplywka kolego do wymiany...
Opublikowano

no więc sprawdziłem tak jak radziliście, wyciałem przewód od przepływomierza i reakcja była zaczał silnik przebierać i dławić się . Może jeszcze dokladnie opisze ten moj problem

wiec za kazdym razem jak odpalam samochód musze trzymac noge na lekko wcisnietym gazie żeby go tak ,,przegazowac,, bo tak jakby sie dlawił przy tym odpalaniu. np jest sytuacja taka ze na zimnym silniku wcisne gazi puszcze obroty spadaja i zgasnie silnik. np jak juz jest bardziej rozgrzany to to jak przygazuje (na biegu jałowym oczywiscie to wszystko ) i puszcze gaz wskazowka obrotomierza opada dosc szybko i silnik prawie sie zadusza obroty spadaja ponizej tysiaca(czyli ponizej normalnych obrotów) ii zaraz wskakuja na na swoje , ale gdy jest dosc zimny silnik niekiedy te obroty poporostu opadaja i nie wracaja do swoich i samochod poprpostu gaśnie. Prosze o jakies pomysly do tej usterki

Opublikowano
Dokładnie mam ten sam problem,tylko ze u mnie pochodzi troche na benzynie az nagrzeje sie do 60*C i przełoncze na gaz bez problemu,ale jak bym chciał odrazu bez tego rozgrzewania jechac to tez bendzie gasł az sie nagrzeje tylko ze wtedy to do 90*C.
Opublikowano
U mnie byl ten sam problem szczegolnie po deszczu lub wjechaniu w wode. Przeplywomierz byl wymieniony, sonda i sytuacja sie powtarzala. dopiero po wyczyszczeniu silniczka krokowego, zaizolowaniu miejsca mocowania sondy i wymianie weza laczacego sinik z przepustnica /przeplywomierzem, ktory okazal sie byc popękany na harmonijce -jak reka odjal.