Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Otóż mam takie głupie pytanie :) bo ja sam się nie orientuje :) ile tyś.km można przejechać na oponach? myśle że pozwoliło by mi to trochę zweryfikować przebieg auta.Wiem że na to wpływają różne czynniki.Opon już nie mam bo wywaliłem,były łyse i miały 10 lat.Ale ciekawi mnie ile w przybliżeniu tyś.km mogły zrobić takie opony .Szerokość tych opon to 225.
Opublikowano
Faktycznie to pytanie troche nie teges...:), to samo można zadac ile tys km można przejechać z tym samym płynem do spryskiwaczy :)
Opublikowano
No ale wiecie.Przypuśćmy że poprzedni właściciel jeździł w miarę spokojnie bez jakichś driftów czy innych tego typów popisów :) i ile kilometrów mógł zrobić na tych oponach do zużycia sie bieżnika :D ??
Opublikowano
No ale wiecie.Przypuśćmy że poprzedni właściciel jeździł w miarę spokojnie bez jakichś driftów czy innych tego typów popisów :) i ile kilometrów mógł zrobić na tych oponach do zużycia sie bieżnika :D ??

nie da się takiej rzeczy powiedzieć nawet w przybliżeniu,bo na zużycie opon ma wiele czynników:stan zawieszenia,obciążenie auta,teren w którym się poruszał(miasto,trasy),jakość opon,jakość dróg,temperament kierowcy itp.

A little piece of heaven in my hands
Opublikowano

nie da się takiej rzeczy powiedzieć nawet w przybliżeniu,bo na zużycie opon ma wiele czynników:stan zawieszenia,obciążenie auta,teren w którym się poruszał(miasto,trasy),jakość opon,jakość dróg,temperament kierowcy itp.

wszystki sie da :nana:

a na dowod odpowiadam jakich bys opon nie mial to zrobisz na nich od 1 tys km do 1 mln km (przy marginesie bledu +/- 1 mld km

I niech ktos mi powie, ze nie powiedzialem ile da sie zrobic na oponie km :norty:

ps. Głupie pytanie zawsze spotka sie z glupia odpowiedzia :mad2:

Odpowiedź jest prosta - dużo mozna przejechać.

Mi sie czasem koncza po 50 km to jest duzo ???

W związku ze złym stanem zdrowia nie prowadze już napraw BMW !!!!

A i od forum zacząłem leczenie :D

Opublikowano
A skąd wiesz ile te opony siedzą już w Twoim aucie? Że mają 10 lat to nie znaczy że nie były już w 3 samochodach. A ile się da przejechać na oponach, wszystko zależy od stylu jazdy i gatunku opony, wiadomo że można katując na zakrętach, kręcąc bączki zajechać moment a można jeżdżąc spokojnie zrobić w miarę duży dystans. Prawdziwego przebiegu nie zweryfikujesz po chyba żadnym elemencie auta w 100% a na pewno po oponach.
Opublikowano
Rozumiem że pytanie było trochę bez sensu.Skąd wiem ile siedzą opony? A no mogę sie tylko domyślać, bo na 100 % to wie tylko poprzedni właściciel.Ja jestem drugim właścicielem auta, i nie sądze aby pierwszy właściciel kupił używki.Wyobraźcie sobie że macie za dużo kasy, kupujecie w salonie dziś e90 coupe i po paru latach trzeba wymienić opony, kupicie używki czy nowe ? :) tak auto kupiłem od handlarza .Ale czy handlarz kupił by łyse opony i wstawiał ?w zapasowym kole była identyczna opona z całym bieżnikiem.No ale to i tak nadal domysły...