Skocz do zawartości

Automatyczne ryglowanie drzwi po ruszeniu

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Mam pytanko.

Czy jest możliwość jakoś samemu ustawić automatyczne ryglowanie drzwi po ruszeniu? Czy musi być koniecznie podłączenie do kompa? Chodzi o e39 z 2002r.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Sam sobie ostatnio to zrobilem :!: Swietna sprawa. Mialem z tym problem, gdzies byla instrukcja jak to robic. Specjalnie dla tego m.i. kupilem kabelek od Nerwusa. Bodajze trzeba bylo odpalic DIS i zaprogramowac door lock we wszystkich kluczykach. Nie chce kolegi wprowadzac w blad, najlepiej bedzie jak kolega zapyta wujka google jak to zrobic, bo pamietam znalazlem lopatologiczna instrukcje. Funkcja jest super przydatna. :cool2:

BMW Schnellservice

Mechanik

Elektronik

Opublikowano

Witam

Potwierdzam, że potrzebne jest podłączenie do komputera, ja zrobiłem to u siebie Carsoftem.

Opublikowano
A ja słyszałem, że w niektórych rocznikach można to uruchomić poprzez naciśnięcie i dłuższe przytrzymanie przycisku centralnego ryglowania drzwi. Ale nie wiem dokładnie, bo u mnie nie działa.
marek
Opublikowano
A ja słyszałem, że w niektórych rocznikach można to uruchomić poprzez naciśnięcie i dłuższe przytrzymanie przycisku centralnego ryglowania drzwi. Ale nie wiem dokładnie, bo u mnie nie działa.

Źle słyszałeś. :)

• 2 miesiące temu...
Opublikowano
Konieczne podłączenie do kompa.
Potwierdzam, że potrzebne jest podłączenie do komputera

Nie do końca jest to prawda, kilka dni temu rozładowałem sobie przypadkowo akumulator bo zdecydowanie za długo używałem go sobie bez odpalania i niestety zonk bo rozrusznik ruszył i "zacykał" :/ odpaliłem na kable, wcześniej odryglowałem drzwi wewnętrznym przyciskiem bo na to prądu wystarczyło. Ruszyłem po chwili i przy ok 15-20 km/h nagle drzwi się zaryglowały, powtórzyło się to jeszcze raz kiedy się zatrzymałem wcześniej i odryglowałem je przyciskiem. Później wysiadłem z auta aby skoczyć do sklepu, zamknąłem pilotem w kluczyku czyli normalnie. Otworzyłem odpaliłem, ruszyłem i d u p a ... przestało działać - teraz nie wiem czy mała ilość prądu coś namieszała czy przypadkiem sobie to włączyłem i wyłączyłem :roll:

Jednak możliwość uruchomienie tej opcji bez kompa jak widać jest.

Opublikowano

na moje to beznadziejna opcja,

kłopot jak ktoś ma wsiąść, przy gaszeniu same sie nie otwierają, moim zdaniem nie polecam,

można zaprogramować carsoftem,

jest też selektywne otwieranie, czyli otwierasz pilotem i otwiera się tylko zamek kierowcy, klikasz 2 razi i cała reszta,

ale moim zdaniem obie opcje są zbyt kłopotliwe, może dla lasek co torebki wożą to dobre...

Opublikowano

Witam ryglowanie drzwi po ruszeniu trzeba się podłączyć do gniazda diagnostycznego,wgrać odpowiedni program proponuję servis

samemu też próbowałem razem z kolegą pod laptopa i narobiłem sobie takiej kaszany że i tak dopchałem go do serwisu pozdrawiam. :D

Opublikowano

bzdura,

to proste jak budowa cepa :D

wystarczy carsoft i wygrywa się co się che bez żadnych problemów, ja sobie zmieniłem dodatkowo język z niemieckiego na angielski

Opublikowano

Witam,

podepnę się do tematu - czy koledzy mogą mi dać jakiś faq lub linki jak zacząć kodowanie w aucie żeby niczego nie uwalić ?

http://www.auto-scanners.com/PIC/bmw-icom-a2-b-c-792L_1.jpg