Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam. moje pytanie.... chciał bym się dowiedzieć czy da się jakoś zespawać dyfer żeby był efekt szpery?? :8) trochę szkoda mi na dobrą szpere tyś. zł... i ile czasu może pojezdzić na zespawanym?? i jak się auto zachowuje??

z góry dzięki za info...

pozdro :cool2:

.....:::::B M W:::::.....
Opublikowano (edytowane)
chciał bym się dowiedzieć czy da się jakoś zespawać dyfer żeby był efekt szpery??

Szpera to nie będzie ..ale da sie pospawać przekładnie w dyfrze.

i ile czasu może pojezdzić na zespawanym??

Jedna wielka niewiadoma.....dzień, tydzien miesiąc - zależy jak się będzie dawało w palnik.

Może wcześniej np. strzelić półoś, wyrwać mocowanie dyfra itp..

i jak się auto zachowuje??

Do zabawy super sprawa ale do codziennego przemieszczania się to kiepski pomysł.

W układzie dochodiz do silnich przeciążeń, na nawrotkach czy podczas parkowania przeskakuje jedno z kół, opony zdzierają się bardzo szybko, podczas szybkiej jazdy auto może stać się nieprzewidywalne ( zwłaszcza podczas opadów )

To jest zabawa dla doświadczonych kierowców, drifterów niż co codziennej jazdy.

Edytowane przez BartoszE30
Opublikowano

da się, masz wtedy szperę 100%

jak dobrze zaspawasz to nie ma prawa puścić, prędzej coś innego strzeli

upierdliwe trochę przy parkowaniu i jak mocno skręcasz, koło od wewnętrznej strony przeskakuje

jak upalasz częściej niż jeździsz to spawaj, jak chcesz normalnie na codzień jeździć to sobie daruj

Opublikowano

zakupiłem dziś skarbonke Świnke :mrgreen: zaczynam zbierać na szpere...

jaką polecacie mi szpere do m20b25 e30?? jakie przełożenie żeby dobrze to autko się bujało :twisted:

pozdroo :cool2:

.....:::::B M W:::::.....
  • 2 miesiące temu...
Opublikowano
Jak ma byc orginalna szpera to szukaj z e32 przelozenie 3,25 niewiem czy byl krotszy dyfer ze szpera

W związku ze złym stanem zdrowia nie prowadze już napraw BMW !!!!

A i od forum zacząłem leczenie :D

Opublikowano

Witam

Kolego jestem z okolic Radomia(IŁża)... Powiem ci tak też szukałem szpery ale nie uśmiechało mi sie wydać 1000 zł na szpere która nie wiedomo jak dostawała w d... i może przepuszczać. Ale do rzeczy mam u siebie takiego magika który zacieśnia dyferki do e 30 :D. NIe wiem jak on to robi bo powiedział że nie powie nikomu . Zaryzykowałem dałem mu mój dyferek mała głowa przełożenie 4.10. Zrobił coś ale nie wiem co, w kazdym bądz razie jest efekt szpery... dyferek leciutko za głowe palcem kręce a flansze ciągną obie... :D odkręciłem dekiel żadniego spawania nic normalnie orginał:). Powiedział mi Heniu ze zrobił mi na 40 proc według jego jakiejs tam miary :D ale teraz latam sobie bokami jak głupi, przy nakrecaniu nie ma efektu zdzierania opony,przeskakiwania :D Jedyny minus tego jest taki że troche szumi( nie chuczy)... Jak chcesz to podaj mi na pw swój mail to podeśle ci filmik jak jeżdze z tym dyferkiem . Ale do rzeczy kolo krzyczy za to 300 zł... :D i w ciągu 3 dni to robi. Dużo i nie dużo ale jaka zabawa:)

pozdro

jak cos to pisz na priwa

BAYERISCHE MOTOREN WERKE
Opublikowano

Ja za swoją szpere dałem 700 zł na allegro i działa bardzo dobrze polecam poszukać. Szpera to szpera a takie kombinacje mogą skończyć się różnie.

Jakby ktoś szukał dyfra do zespawania to mogę swój stary sprzedać za 100 zł troszkę huczał przełożenie 4.10

Pozdrawiam

Opublikowano
No zgadza się są drogie. Mnie akurat udało się kupić taniej, chociaż byłem przekonany ze i tak będą płytki do wymiany ale okazało się ze ładnie zbiera na 2 koła także na razie nic nie kombinuje :D
Opublikowano
Wiecie chłopaki potrzeba matką wynalazków :D Ale cuż jeżdze na tm już jakiś czas i nie odczuwam żadbych efektów ubocznych :norty: Jakby co to mam drugi dyfer na dużej głowie to jak z tym coś sie stanie to przekładka na drógi i dalej jazda. Wiem ze gośc zna sie na reczy bo w temacie bmw e30 siedział z 15 lat :D sam posiadał chyba 6-7 takich sprzętów za jego czasów. Teraz już niestety koleś ma coś koło 50 żone dzieci i niechce mu sie już w to bawic bo jak to on określił bmw to jest taki wynalazek który daje dużo zabawy a jeszcze więcej czasu zabiera:). Zobaczymy pojeżdze na tym i sie okaże czy warte było tej kasy czy nie:) jak narazie to warte :D
BAYERISCHE MOTOREN WERKE