Skocz do zawartości

Da rade zespawać dyfer??

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam. moje pytanie.... chciał bym się dowiedzieć czy da się jakoś zespawać dyfer żeby był efekt szpery?? :8) trochę szkoda mi na dobrą szpere tyś. zł... i ile czasu może pojezdzić na zespawanym?? i jak się auto zachowuje??

z góry dzięki za info...

pozdro :cool2:

.....:::::B M W:::::.....
Opublikowano
chciał bym się dowiedzieć czy da się jakoś zespawać dyfer żeby był efekt szpery??

Szpera to nie będzie ..ale da sie pospawać przekładnie w dyfrze.

i ile czasu może pojezdzić na zespawanym??

Jedna wielka niewiadoma.....dzień, tydzien miesiąc - zależy jak się będzie dawało w palnik.

Może wcześniej np. strzelić półoś, wyrwać mocowanie dyfra itp..

i jak się auto zachowuje??

Do zabawy super sprawa ale do codziennego przemieszczania się to kiepski pomysł.

W układzie dochodiz do silnich przeciążeń, na nawrotkach czy podczas parkowania przeskakuje jedno z kół, opony zdzierają się bardzo szybko, podczas szybkiej jazdy auto może stać się nieprzewidywalne ( zwłaszcza podczas opadów )

To jest zabawa dla doświadczonych kierowców, drifterów niż co codziennej jazdy.

Edytowane przez BartoszE30

Opublikowano

da się, masz wtedy szperę 100%

jak dobrze zaspawasz to nie ma prawa puścić, prędzej coś innego strzeli

upierdliwe trochę przy parkowaniu i jak mocno skręcasz, koło od wewnętrznej strony przeskakuje

jak upalasz częściej niż jeździsz to spawaj, jak chcesz normalnie na codzień jeździć to sobie daruj

Opublikowano
  • Autor

zakupiłem dziś skarbonke Świnke :mrgreen: zaczynam zbierać na szpere...

jaką polecacie mi szpere do m20b25 e30?? jakie przełożenie żeby dobrze to autko się bujało :twisted:

pozdroo :cool2:

• 2 miesiące temu...
Opublikowano
  • Autor

jakie najlepsze przelozenie do m20b20 89r?

pozdro... :cool2:

Opublikowano
Jak ma byc orginalna szpera to szukaj z e32 przelozenie 3,25 niewiem czy byl krotszy dyfer ze szpera

W związku ze złym stanem zdrowia nie prowadze już napraw BMW !!!!

A i od forum zacząłem leczenie :D

Opublikowano

Witam

Kolego jestem z okolic Radomia(IŁża)... Powiem ci tak też szukałem szpery ale nie uśmiechało mi sie wydać 1000 zł na szpere która nie wiedomo jak dostawała w d... i może przepuszczać. Ale do rzeczy mam u siebie takiego magika który zacieśnia dyferki do e 30 :D. NIe wiem jak on to robi bo powiedział że nie powie nikomu . Zaryzykowałem dałem mu mój dyferek mała głowa przełożenie 4.10. Zrobił coś ale nie wiem co, w kazdym bądz razie jest efekt szpery... dyferek leciutko za głowe palcem kręce a flansze ciągną obie... :D odkręciłem dekiel żadniego spawania nic normalnie orginał:). Powiedział mi Heniu ze zrobił mi na 40 proc według jego jakiejs tam miary :D ale teraz latam sobie bokami jak głupi, przy nakrecaniu nie ma efektu zdzierania opony,przeskakiwania :D Jedyny minus tego jest taki że troche szumi( nie chuczy)... Jak chcesz to podaj mi na pw swój mail to podeśle ci filmik jak jeżdze z tym dyferkiem . Ale do rzeczy kolo krzyczy za to 300 zł... :D i w ciągu 3 dni to robi. Dużo i nie dużo ale jaka zabawa:)

pozdro

jak cos to pisz na priwa

BAYERISCHE MOTOREN WERKE
Opublikowano
  • Autor

napisalem na pv.

pozdro.... :cool2:

Opublikowano

Ja za swoją szpere dałem 700 zł na allegro i działa bardzo dobrze polecam poszukać. Szpera to szpera a takie kombinacje mogą skończyć się różnie.

Jakby ktoś szukał dyfra do zespawania to mogę swój stary sprzedać za 100 zł troszkę huczał przełożenie 4.10

Pozdrawiam

Opublikowano
dobre krótki szpery są w cenie, szczególnie na dużym łbie, ja ze swojej byłej sprzedałem za 1200zł
Opublikowano
No zgadza się są drogie. Mnie akurat udało się kupić taniej, chociaż byłem przekonany ze i tak będą płytki do wymiany ale okazało się ze ładnie zbiera na 2 koła także na razie nic nie kombinuje :D
Opublikowano
Wiecie chłopaki potrzeba matką wynalazków :D Ale cuż jeżdze na tm już jakiś czas i nie odczuwam żadbych efektów ubocznych :norty: Jakby co to mam drugi dyfer na dużej głowie to jak z tym coś sie stanie to przekładka na drógi i dalej jazda. Wiem ze gośc zna sie na reczy bo w temacie bmw e30 siedział z 15 lat :D sam posiadał chyba 6-7 takich sprzętów za jego czasów. Teraz już niestety koleś ma coś koło 50 żone dzieci i niechce mu sie już w to bawic bo jak to on określił bmw to jest taki wynalazek który daje dużo zabawy a jeszcze więcej czasu zabiera:). Zobaczymy pojeżdze na tym i sie okaże czy warte było tej kasy czy nie:) jak narazie to warte :D
BAYERISCHE MOTOREN WERKE