Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam moim problemem jaki sie pojawil w bmw e46 jest woda tam gdzie jest akumulator.Jest tam biały wężyk ale nie wiem od czego on jest i czy mozliwe jest zeby nim naplynela tam woda??wszystko w bagazniku jest suche tylko pod akumulatorem jest ok 2-3 cm wody.Jesli mieliscie taki problem badz wiecie co moze byc to dzieki z góry za informacje.
Opublikowano

kolego mialem kiedys wode przy aku ,nie wiem jak sie tam dostala , po wysuszeniu tej wody wiecej jej nie bylo, wężyk jest do aku ponieważ niektóre aku mają tzw. odplywy pod które ten wężyk jest podpinany.

wysusz wode i obserwuj czy dalej sie pojawia,

• 4 lata później...
Opublikowano
A czy komora akumulatora ma jakiś odpływ bo mam też wodę pod akurat i nie wiem czy mam wylewać czy odpływ jest zatkany
Opublikowano
Nie macie szyberdachów? przypadkiem gdzieś tam nie przechodzi rurka odprowadzająca wodę z szyber?
Opublikowano
Nie macie szyberdachów? przypadkiem gdzieś tam nie przechodzi rurka odprowadzająca wodę z szyber?
Opublikowano
Opublikowano
Najlepszym rozwiązaniem było by doprowadzić komorę do sucha, wyjąć większość elementów bagażnika, jeden leje z góry wodą,drugi siedzi w bagażniku i obserwuje. Z tego co pamiętam czasem woda dostawała się przez lampy - czyli do sprawdzenia uszczelki lamp tylnych, są też odpowietrzniki w bocznych ściankach to też do spr. Wlew paliwa też do oględzin. Ewentualnie jeżeli jest to touring to sprawdzenie osadzenia wlewu tylnego spryskiwacza.
http://i.imgur.com/TJRt6Lp.jpg?1
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Jak przy myciu "z wężą" lejesz po zderzaku z boku, a nie masz/masz połamane boczne wloty dekompresyjne za zderzakiem to będziesz miał wodę w aucie. Te dziury są po to żeby można zamknąć klapę bagażnika bez problemu.