Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam

tak jak w temacie śmierdzi benzyną i cięzko odpala , tzn załapie na chwile i gaśnie , później muszę chwilę kręcić to odpali i już nie gasnie

samochód z gazem

http://img11.imageshack.us/img11/6204/e340211.jpg
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano
witam kolejny taki problem na forum kolego wtryski ci leją też to przerabiałem pozapiekane od jazdy na gazie proponuje wymiane i więcej jazdy na benzynie
Opublikowano
czy to będą te wtryski jeśli ten objaw nie występuje cały czas :?: tzn zawsze kilka dni i przechodzi i odpala normalnie
Opublikowano

A czasem jakby wtryski dawały du...y to nie występowały by inne problemy, np. brak możliwości wkręcania na wyższe partie obrotów, utrata mocy czy inne cuda. Jeżeli nic takiego nie występuję to odpuściłbym sobie wtryski.

Ja walczę z podobnym tematem i jestem załamany, wymieniłem prawie wszystko, został mi tylko przepływomierz i jeszcze wtryski które raczej wykluczam

Opublikowano
witam

tak jak w temacie śmierdzi benzyną i cięzko odpala , tzn załapie na chwile i gaśnie , później muszę chwilę kręcić to odpali i już nie gasnie

samochód z gazem

Miałem taki problem, ale w moim przypadku awaria była banalna (wręcz głupia)

Moja "Babcia" ma 21 lat i poprostu popuszczała z wężyków gumowych łączących aluminiowe rurki w układzie paliwowym

Stare wężyki najnormalniej w świecie spróchniały. niestety awarię wykryłem jak zaczęło się porządnie z nich lać (a właściwie to z jednego)

Wymieniłem wężyki (koszt ok.12 zł za metr wężyka i 20 minut roboty) i po kłopocie

To, że trzeba podkręcić trochę to znak, że ci gdzieś paliwo z układu ucieka (musisz trochę pokręcić, żeby podpompować) - to samo było przy mojej awarii

Sprawdź układ paliwowy od zbiornika do silnika

Zacznij sprawdzać od najbardziej oczywistych i prostych awarii zanim weźmiesz się za wtryski

pzdr

E34 o ostatnie prawdziwe BMW

Opublikowano
Miałem taki problem, ale w moim przypadku awaria była banalna (wręcz głupia)

Moja "Babcia" ma 21 lat i poprostu popuszczała z wężyków gumowych łączących aluminiowe rurki w układzie paliwowym

Stare wężyki najnormalniej w świecie spróchniały. niestety awarię wykryłem jak zaczęło się porządnie z nich lać (a właściwie to z jednego)

Wymieniłem wężyki (koszt ok.12 zł za metr wężyka i 20 minut roboty) i po kłopocie

To, że trzeba podkręcić trochę to znak, że ci gdzieś paliwo z układu ucieka (musisz trochę pokręcić, żeby podpompować) - to samo było przy mojej awarii

Sprawdź układ paliwowy od zbiornika do silnika

Zacznij sprawdzać od najbardziej oczywistych i prostych awarii zanim weźmiesz się za wtryski

pzdr

dzieki kolego ale mi zalewa silnik i własnie po tej pierwszej próbie odpalenia jak zgasnie to dopiero wtedy śmierdzi benzyną

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

a ja mam problem tego typu..

zawsze odpalał mi na banzynie a teraz niechce :/ i niestety odpalac musze na gazie ;( ale od czasu do czasu ma przeblyski ze sie zalaczy pomka i podaje paliwo... czego to moze byc wina? moze przełacznika benzyna- gaz?? czy przekaznik?

Opublikowano
zaróweczka sobie sprawdz czy masz napiecie na pompce paliwa..moze sama pompka odmawia posłuszenstwa.. jak nie to cos z emulatorem czy jak to sie nazywa zalezy jaki jeszcze masz gaz.. pompka sie odłaczała na gazie ? jezeli chodzi o wtryski to pierwsze co tam sie robi to sie mierzy cisnienie na listwie, scelnosc regulatora,wydolnosc pompy, potem dopiero ewentualne czysczenie wtrysków. są firmy które sie tm zajmuja.. mozesz wlac do baku preparat do wtrysków,oddac wtryski do plukania, lub czyszczenia ultra dzwiekami...
Opublikowano
pompke mam na 100 dobra bo kupywalem nowa nie tak dawno.. a bak mam prawie pelny wiec napewno sucho niema :) jest taki motyw ze jak auto mi chodzi na gazie tzn wogole jak jest zapalony silnik to sciagnalem przewody od paliwa tutaj przy silniku... i poprostu raz poda benzyne raz wogole nieraz to wogole pare dni nie podaje benzyny i pozniej znowu jest... ja obstawiam na sprawy elektr. muslalem ze to przekaznik ale to wogole by nie podawał benzyny.. wiec nastawilem sie na przełacznik bbenzyna-gaz. :)