Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam jestem co dopieroświżo upieczonym posidaczem E30 więc proszę o wyrozumiałość :D

Mój problem polega na tym iż samochodzik ciągnie do 2500 obrotów no czasami do 3000 a puźniej nie idzie dopiero od 4500 do odciecia które jest przy 5000 tys. dodam iż silnik to 2.7 ETA z 87 roku!

A nawiasem co dokładnie w nim wymienić zeby podnieść moc??? Bo zauważyłem że na forum zdania są podzielone! :)

Opublikowano

wyglada na to ze auto nie dostaje wystarczajacej ilosci paliwa - wiec sprawdz pompe i filtr paliwa

A co do podnoszenia mocy - sprawdz jaki masz silnik - ete czy super ete ale tak czy siak proponuje na poczatek zalozenie kolektora dolotowego z przepustnica od 325i, regulatora cisnienia na listwie 3 bary i wystarczy :) pozniej mozesz pokusic sie o zmiane wiazki na taka z 320 lub 325 i wtryskow na niebieskie z 325i.

Mozesz zmienic walek na taki o 7miu podporach (oryginalna stara eta ma taki na 4 ) i podwojne sprezynki zaworowe.

W ogole jest bardzo duzo mozliwosci jezeli chodzi o tuning silnika m20b27 .... Zapraszam na forum.beemka-klub.pl tam znajdziesz duzo informacji.

Lubię BMW - od 15 lat...trochę ich ujeżdzałem

Teraz pora na AMG :D

Opublikowano
Teoretycznie powinieneś mieć superetę skoro wyprodukowano ją w 87 roku, ale sprawdź jaki masz numer głowicy, możesz go odczytać patrząć od strony kolektora dolotowego, jak się dobrze przypatrzysz to wypatrzysz :) jeśli numer będzie miał końcówkę 200 to jest to stara eta (122 lub 125 PS), a jeśli bodajże 885 to znaczy że to jest supereta (129PS). Tak jak napisał Sarna no forum beemki znajdziesz sporo informacji na temat modyfikacji ety.
www.sosen.pl
Opublikowano
moj brat mial ten sam problem , zmiana swiec i filtra paliwa zalatwila sprawe, nie chodzi o bmw ale problem ten sam, Zacznij od filtra, pozdrawiam

Była E34 M50 2.5 24v :) czerwona

Była Lancia Lybra 2.4 jtd SW lx 2000

Jest Citroen c5 2.2 hdi 2001 exclusive

Jest E34 524 td 1991

1997 YZF 750R (4hd)- sold- nastepny sezon juz hayabusa

http://img244.echo.cx/img244/9103/podavatar6bx.jpg