Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Szukałem na forum tematu o tym problemie lecz nic nie znalazłem a jeśli jest to przepraszam za dubla.

Przepaliła mi się żarówka w prawym przednim świetle mijania w mojej Bemce 316 coupe z 1990r. i slyszałem że nie da sie wymienić w tym żarówki tylko trzeba kupić całą nową soczewkę która trochę kosztuję.

Czy to prawda?

Proszę o pomoc,

Pozdrawiam

Opublikowano

siema. mi sie wydaje ze mozna wymiecic sama zarowke. troszke nie realne zeby dalo sie wymienic tylko caly klosz :mrgreen: ..

pozdro

.....:::::B M W:::::.....
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Witam,

Szukałem na forum tematu o tym problemie lecz nic nie znalazłem a jeśli jest to przepraszam za dubla.

Przepaliła mi się żarówka w prawym przednim świetle mijania w mojej Bemce 316 coupe z 1990r. i slyszałem że nie da sie wymienić w tym żarówki tylko trzeba kupić całą nową soczewkę która trochę kosztuję.

Czy to prawda?

Proszę o pomoc,

Pozdrawiam

Ze jak???? ktoś ci głupot naopowiadał. Mija masz h1 i wymiana zajmuje 30 sekund. Z pozycją jest wiekszy problem bo trzeba odkręcić ramkę reflektorów by się do nich dostać. żadnej soczewki się nie wymienia, chyba ze jest zniszczona..

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Jak chcesz żeby wyglądało to kup sobie tą hińszczyzne. Jak ma świecić dobrze to kup markową żarówkę. Ja jeżdze na osramach silverstar H1 i są dobre.
Opublikowano

Jak w temaci ja mam e30 z 89" na soczewkach i wymienialem tylko zarowke ktora jak kolego wspomnial zajmuje 30s ja jezdze na Philips"ah.

Co do soczewek gdzies na forum wyczytalem jak mozna ladnie soczewki wyczyscic.

Pozdrawiam

Opublikowano

Chryste Panie!! :duh: Wymień żarówkę i ciesz się światłem. Czytaj forum i ciesz się Oświeceniem :8)

Pozdrawiam

p.s. Jeżdżę na philips nightguide i są dobre....jak reflektor jest czysty :mrgreen:

Przeczytaj moje artykuły:

Test 530d F10, przekrojowy o E30 i E36

http://img40.imageshack.us/img40/1371/renoma.jpg

http://images.spritmonitor.de/310241.png

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Chryste Panie!! :duh: Wymień żarówkę i ciesz się światłem. Czytaj forum i ciesz się Oświeceniem :8)

Pozdrawiam

p.s. Jeżdżę na phiplips nightguide i są dobre....jak reflektor jest czysty :mrgreen:

Nie wzywaj imienia Pana na daremno :D :D :D

Opublikowano
Z pozycją jest wiekszy problem bo trzeba odkręcić ramkę reflektorów by się do nich dostać..

O jakiej ramce piszesz :roll:

Żarówkę pozycyjnych wymienia się w 10 sekund. Wystarczy podnieść maskę i wyczepić oprawkę żaróweczki, która znajduje się na samej górze reflektora...widoczną jak na dłoni. Ma kształt motylka. Przekręca się go w lewo i wyciąga oprawkę w stonę komory silnika.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

nie wiem, ja u siebie wymieniałem i musiałe odkręcić ramkę reflektró. Dalej jest jak mówisz. Wyjmuje się oprawkę i wymienia, ale by do oprawki się dostać musze okręcic ramkę.

http://www.realoem.com/bmw/showparts.do?model=AJ51&mospid=47273&btnr=51_0719&hg=51&fg=20

Te ramki zaslaniają mi oprawkę zarówki. tak jest u mnie chyba że ja źle coś robie.

Opublikowano

No i wszytsko jasne. Są dwa rodzaje tych osłon. Jedna pełna a druga z okienkiem umożliwiającym szybką wymianę żaróweczki :cool2:

Fotka ramki...identyczna jest u mnie :D

http://images50.fotosik.pl/271/50a28d350fd83085med.jpeg

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

a u mnie są pełne wieć musze je wykręcać. Ale tak rzadko to robię że mozna rozkręcić. Przynajmniej się wyczyści to i owo hehe.

Bartosz :cool2:

• 9 lat później...
Opublikowano
Witam mam ten sam problem żarówka jest jakby na stałe ,klosze wyjęte nie ma opcji wymiany żarówki .jaka jest możliwość?rozcinać klej ?dodam że wersja usa .pozdrawiam
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Nie ma opcji by się nie dało wymienić żarówki. Wrzuć na jakieś foto. Może być na PRIV.

PZDR>