Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
witam kolejny problkem z serji co to jest ...a natomiast mam gaz pod cisnienowy taki z silniczkiem krokowym od gazu jak autko stoi to faluja obroty w trakcie jazdy jest ok do momentu kiedy trzeba sie zatrzymac wiec noga na hamulec sprzeglo i zonk silnik przestaje pracowac jest tak tylko na gazie nawet jak jest cieply mam plan rozebrac ten silniczek krokowy ale nie wiem czy cos to da dodam tylko tez to ze mam instalacje firmy ;Dt gas system; szperalem po forach ze ta firma nie cieszy sie super opinia ale dobra nie satc mnie na wymiane na inna centralke i mixer wiec trzeba kombinowac ma ktos jakies pomysly z ciekaoscia wyslucham...pozdrawiam:) a bym zapomnial silnik 1,6 m40
Opublikowano
Wydaje mi sie ze masz cos nie tak z mixerem i zalewa ci silnik gazem. Sprawdz czy mixer nie jest uszkodzony. Mi przy sekwencji jak pekla membrana to przez podcisnienie lecial gaz do kolektora i na wolnych gasl.
Opublikowano
nie wiem co to za instalacja gazowa ale programem ustawia sie wolne obroty. jesli faluja a silnik gasnie to ja bym stawial na zle ustawienie dawki gazu na wolnych obrotach. u mnie jest to P1 i P2 -P1 odpowiada za wolne obroty bez obciazenia a P2 za obroty z obciazeniem.ja bym tam szukal.
jedynakk
Opublikowano
Wydaje mi sie ze masz cos nie tak z mixerem i zalewa ci silnik gazem. Sprawdz czy mixer nie jest uszkodzony. Mi przy sekwencji jak pekla membrana to przez podcisnienie lecial gaz do kolektora i na wolnych gasl.

No to wydaje mi się że miałeś na myśli parownik :norty:

Opublikowano
jak masz zwykła instalację wypnij silniczek krokowy ten na wężu i wstaw w jego miejsce śrubę do gazu z regulacją i zobaczysz co będzie się działo. W mojej buni E34 520i 24v to on był powodem usterki.
polskak203