Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Z racji tego że powoli kompletuję sprzęt do navi chciałbym prosić o pomoc/podpowiedź gdzie mam podłączyć czytnik dvd (navi). Z tego co się orientuję to czytnik (w moim przypadku mk3 lub mk4[czym się różni mk4 od mk3??]) ma być podłączony do tej białej wtyczki na zdjęciu TO1

http://img19.imageshack.us/img19/1544/n2ed5v.jpg

Mylę się?

Jeśli tak, to prosił bym też o pomoc (podesłanie linków lub chociaż nazw tego kabelka łączącego nawi z tą białą wtyczką) w znalezieniu tego przewodu lub podania nazwy i gdzie mogę go znaleźć.

Jeśli jednak navi nie podłącza się do tunera tv ? to prosiłbym o wklejenie jakiegoś zdjęcia jakiego kabelka mam szukać pod tapicerką do navi i +- skąd on wychodzi w bagażniku.

Prosiłbym także o wyjaśnienie co się podłącza do tej białej wtyczki jeśli nie navi.

Poza tym- urządzenie zaznaczone na zdjęciu jako TO - to tuner telefonu?

Z góry dziękuję za odp.

Pozdrawiam

PS: zdjęcie nie jest mojego samochodu- u mnie brakuje navi i zmieniary.

BardzoMiłyWłaściciel

BędzieMógłWyprzedzać

Opublikowano

Czyli jednak lepiej inwestować mk4 chociaż drożej;/

Nie spodziewałem się że ten kabel jest taki drogi;/ . U mnie chyba go też wyjęli razem z dvd bo nigdzie ich nie znalazłem. Czy te kable mają jakąś konkretną nazwę czy mam ich szukać "opisując" co i jak?

Dzisiaj rozebrałem swój "boczek" i wygląda to + - tak: (od razu przepraszam za jakość- robione tel, i w słońcu)

http://img46.imageshack.us/img46/4674/image184h.jpg

W porównaniu ze zdjęciem wyżej, brakuje mi jeszcze "tego czegoś" co jest za tunerem tv- przypuszczam że to wzmacniacz?. Ale radio mi gra, dźwięk czysty itp...Czy możliwe ze u mnie jest on gdzieś indziej?

Znalazłem jeszcze takie wtyczki: = do czego one są?- zmieniarka?

http://img46.imageshack.us/img46/2862/image187u.jpg

Z góry dziękuję za odp.

Pozdrawiam

BardzoMiłyWłaściciel

BędzieMógłWyprzedzać

Opublikowano
Tak, to są zapewne kable do zmieniarki, ale ona niekoniecznie musiała być zamontowana wcześniej. Widzę ze masz tuner TV. Spisz jego nr i przyślij mi na PM, dam ci trochę wskazówek. Nie każdy tuner pracuje z monitorem MK4 16/9 (może dlatego został?). Sprawdź czy jest fioletowa (purpurowa, różowawa) wtyczka do czytnika navi i czy przypadkiem nie wypatroszono auta z całej wiązki do navi. Powinna być gdzieś z tylu uchwytu do czytnika.
Opublikowano
Widzę ze masz tuner TV. Spisz jego nr i przyślij mi na PM, dam ci trochę wskazówek. Nie każdy tuner pracuje z monitorem MK4 16/9 (może dlatego został?). Sprawdź czy jest fioletowa (purpurowa, różowawa) wtyczka do czytnika navi i czy przypadkiem nie wypatroszono auta z całej wiązki do navi. Powinna być gdzieś z tylu uchwytu do czytnika.

A jeśli działa tv- odbiera programy tzn działa? u mnie działa.

Numer postaram się spisać i podać odrobinę później.

Odnośnie kostek (purpurowej,różowej) nie mogę ich nigdzie znaleźć- co prawda nie ściągałem tej osłony z tworzywa sztucznego pod wykładziną w bagażniku- i może one są ukryte tam- jest to w zasadzie jedyna moja nadzieja bo pod boczkiem takich kabli nie widzę;/

Z racji że te kabelki są trochę warte- pewnie też jakiś osioł wyciągnął :(

A VIN pomoże w stwierdzeniu jaki tuner?

Pozdrawiam i wieeeeelkie dzięki za pomoc

BardzoMiłyWłaściciel

BędzieMógłWyprzedzać

Opublikowano
Jeżeli Tv działa to już wiesz czym masz 16:9/4:3 (Mk4 możesz wrzucać) czy tylko 4:3 i wtedy Mk3.
Opublikowano

tzn ja wiem ze mam 16:9 - mogę nawet sobie zmieniać w ustawieniach czy obraz ma być pokazywany 4:3 czy 16:9 ...

Z tego co wyczytałem to kabel od czytnika idzie bezpośrednio do monitora/radia ? I w razie jego braku/chęci uruchomienia nawi- będę musiał go poprowadzić przez całą długość samochodu?

Rozumiem że bez czytnika nie ma jak zmienić języka na wyświetlaczach- tzn na polski bo na GB już sobie dawno zmieniłem (bardziej zrozumiały niż gebelsowski)

PZDR

PS: Zauważyłem że brakuje mi wzmacniacza- ale radio gra- w miarę dobrze, na tyle na ile może grać fabryczny sprzęt, nawet bmw- jak wygląda wtyczka do wzmacniacza(może jakieś zdjęcie) i czy jest sens go podłączać skoro radio gra?

BardzoMiłyWłaściciel

BędzieMógłWyprzedzać

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

witam juz na fotce widac ze masz wypienty rozgaleznik od wiazki

tzn.to taki krutki kabel z 3 wytyczkami biala do tv tunera,niebieska i purpurowa do czytnika i plaska z kilkoma wtykami i wpina sie ja u na foto w prawym gornym rogu( na foto widac ze jest wypienta

dominik Nowy Targ
  • 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Koledzy pozwolę sobie podpiąć się pod ten post. Mam taki mały problem że przy fioletowej wtyczce mam odcięte kable i nie wiem jak je podpiąć(we wtyczce są dwa kable a od auta idą mi trzy kable)? Jak zrobie zdjęcie to je wrzucę.

Zrobiłem zdjęcietej wtyczki czy ona jest od e46

http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/19100fd1a1f8274b.html