Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

mam problem jak odpale samochod to chodzi nie rowno na benzie a jka dodam gazu to niechce wjesc na obroty a slycac jak zassysa powietrze i raz ejdzie na obroty raz nie i tak przez chcwile pozniej jezdzi normalnie na gazie tego nie robi(gaz sekwencjia wlacza sie dopiero jak bedzie odpowiednia temperatura)a czasami jak odpale i silnik pochodzi okolo minuty(zanim otworze brame)i chce ruszyc i daje lekko gazu i zero reakcji a dam mocniej to szeczli w filter powietrza(mowa chodzi o benzynie,bo na gazie tego nie robi)i nie zawsze to robi...

Opublikowano (edytowane)

dzis jechale do pracy i na benzynie niemial mocy jechac a jak sie przelaczyl na gaz to normalnie sie wkrecal na obrotyyy :D :D :D :D :D

i bylem dzis u mechanika w czasie pracy i on mowil ze moze byc to pompaka bo nie daje takiego cisnienia paliwa i nie chodzi tak jak powinna bo jakby bylo cos z elektryka to by na gazie nie chodzil normalnie:)

Edytowane przez lukasz87
Opublikowano
Kolego pompka paliwa i filtr paliwa
http://imageshack.us/a/img850/9757/z1i.gif
Opublikowano
Kolego pompka paliwa i filtr paliwa
http://imageshack.us/a/img850/9757/z1i.gif
Opublikowano (edytowane)

filtr paliwa mam praktycznie nowy moze zrobilem na nim 2tys km ale raczej nie bo tez mi tak zaczynal robic i wymiwnilem n nowy i byloo git i teraz znowu zaczyna wariowac;/;/ :evil: :? :evil: :evil: a staryy wyjelem to byl chyba od nowosci w tym samochodziee boo tyle syfuuu wylecialoo ze szok:)

aaaaaaaaaaaaaaa jeszczeee jednooo jak bede kupowal pompe to oryginal czy zamnienik??????

Edytowane przez lukasz87
Opublikowano
kupuj oryginalną pape bo Ci dach będzie przeciekał, móóówie Ciiii !!! :duh:
Bring Me Woman
Opublikowano
kupuj oryginalną pape bo Ci dach będzie przeciekał, móóówie Ciiii !!! :duh:

jakii dach???:D:D:D dzwonilem do znajomego co ma sklep z czesciami i boscha kosztuje 400zl;/;/;/;/ a jakies zamienik c sobie ludzie chwala ta firme( żadnych reklamacji,najbardziej wybredni klijenci sobie ja chwla tagze nie wiem jaka???)

Opublikowano
Po pierwsze jaki masz silnik i który rok??, po drugie kiedy ostatnio zmieniałeś świece?, po trzecie to podaj numer VIN a jeżeli to pompa paliwa to sprawdzę ci oryginał i zamiennik który będzie pasował i będzie działał jak należy :) i oczywiście podam cenę.
Opublikowano
Przyczyna może być błaha,podobne efekty miał znajomy, komp pokazał wszystko ok ale autko tak nie pracowało,elektryk wymienił dwie pompy już miał wymienić trzecią kiedy zauważył że na przewodzie od pompy do dekla zbiornika paliwa jest dziurka i to nie dawało odpowiedniego ciśnienia na wtryski bo część paliwa wracała do zbiornika.