Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Mam problem z BMW e36 2.0 vanos problem jest taki ze wszystkie 6 wtrysków leje paliwem i paliwo nie powraca z powrotem do baku tylko zalewa swiece itp. prosze o pomoc jak najszybciej...:)
Opublikowano

Kolego powrót paliwa do baku a zalewanie świec to dwie różne sprawy

skąd ta diagnoza że leją wtryski?

czy podłączałeś się do kompa aby sprawdzić czas wtrysku?

napisz konkretnie co dzieje się z silnikiem

Opublikowano
hej . mojego brata narazie nie ma.. ale potem bedzie ja wiem tyle ze narazie odpięli komputer i on szuszy sie na piecu.!.;D :D :D :D :D
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Może masz dziurawy regulator ciśnienia paliwa i leje się podciśnieniem do kolektora,a może nie ma iskry i świece zalane.
Po czterdziestce człowiek ma, trochę z osła, trochę z lwa.
Opublikowano
hej . mojego brata narazie nie ma.. ale potem bedzie ja wiem tyle ze narazie odpięli komputer i on szuszy sie na piecu.!.;D :D :D :D :D

:shock: :shock: Aco to ma do lania wtrysków

Może masz dziurawy regulator ciśnienia paliwa i leje się podciśnieniem do kolektora,a może nie ma iskry i świece zalane.
A z tym się zgodzę Kolega tak miał , ciężko zapalał a jak już zapalił to kopcił i było takie wrażenie że codzi na trzy i pół cylindra
Opublikowano
NO dzieje sie to ze wtrski jakby sie nie zamykały i non stop pompka podaje palio i wszytsko zalewa...
Opublikowano

impuls na wtryski przychodzi z kompa

żeby to sprawdzić można podłaczyć diodę do wtyczki wtrysku i zakręcić silnikiem

diodka powinna migać

można też wyjąć listwę z wtryskami i zobaczyć jak rozpylają

najpewniejsze jest podłaczenie pod dobrego kompa i sprawdzenie czasów wtrysku

Opublikowano
No i dzieje sie tak ze po podłaczeniu do kompa nic nie pokazzało tzn. jakby nie wyczytało kumputera...:(
Opublikowano

Kolego ale co właściwie się dzieje?

czy auto można uruchomić?

jeżeli tak to czy facet od diagnozy sprawdził jak chodzą wtryskiwacze (do tego potrzebny dobry program)

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Sprawdziłeś ten wężyk od regulatora paliwa.
Po czterdziestce człowiek ma, trochę z osła, trochę z lwa.
  • 2 tygodnie później...