Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

zauwazyłem, że nawet teraz, przy temperaturze powietrza 8-10 stopni, przed włączeniem silnika zapala się napis informujący o grzaniu świec - pali się ok. 3 sekundy. Auto odpala bez żadnego problemu. Czy ten komunikat powinien się pojawiać przy tak wiosennych temperaturach? Jak jest u was?

A moze świece mam uszkodzone? (miesiąc temu sprawdzałem je DISem i nie było błędów)

Opublikowano
U mnie tak samo jest,a w tamtym roku nie zauważyłem tego napisu ani razu,a mrozy były też nie małe hmmm :wink:

wlasnie dlatego sie dziwie, bo w zeszlym roku tez nie pamiętam, żeby przy 8-10 stopniach sie napis o grzaniu świec zapalał

a teraz na zimnym silniku rano się zapala :shock: nie żeby mi to przeszkadzało, ale zastanawiam się czy świece nie są w jakiś sposób uszkodzone

Opublikowano

U mnie dziś rano było +7,5 stopnia i przy odpalaniu nie było napisu - odpalił odrazu bez żadnego zająknięcia.

Pzdr.

Opublikowano
U mnie dziś rano było +7,5 stopnia i przy odpalaniu nie było napisu - odpalił odrazu bez żadnego zająknięcia.

Pzdr.

u mnie też odpala na dotyk, ale dziś przy 8.5 stopnia napis był :shock:

Opublikowano
U mnie i dzis był, ale w nocy widzialem szron na szybach, wiec co sie dziwić. Metal trzyma niską temp i swieczki podgrzewają.