Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam, mam prośbę, wie ktoś co może oznaczać dźwięk (pojedyńczy gong) wydobywający się w środku samochodu podczas jazdy. Dźwięk rozlega się co kilka kilometrów. Żaden błąd mi się nie wyświetla na zegarach. Nie wiem czy to coś poważnego? Proszę o szybką odpowiedź jeśli można ;). Pozdrawiam
Opublikowano
Gong może dzwonić kiedy temperatura zewnętrzna spada. Obserwowałeś termometr w czasie gdy rozlega się gong?
Opublikowano
Gong może dzwonić kiedy temperatura zewnętrzna spada. Obserwowałeś termometr w czasie gdy rozlega się gong?

W moim przypadku jest tak że wyjeżdżam z garażu jest np. +2,5 (garaż nieogrzewany) w czasie jazdy rośnie do +5 i w tym czasie jest ten dźwięk.

No i sobie odpowiedziałeś. Gong ostrzega przed możliwym oblodzeniem jezdni i robi to do +3 stopni...

Pozdrawiam

PS. Powinna jeszcze w tym momencie migać przez chwilę wyświetlana aktualnie temperatura.

Sześciocylindrowiec swobodnie poruszający wyobraźnię

-=GHOST IN THE SHELL=-

Opublikowano
Stany awaryjne, przekroczenie limitu predkosci ustawionego w komputerze. Zazwyczaj odpowiedni komunikat pokazuje sie na wyswietlaczu zegarow.

Pozdrawiam, ///M5

http://i228.photobucket.com/albums/ee124/areckim5/bmw_2000_m5_05.jpg

Opublikowano
Przy małej ilości paliwa w zbiorniku, wyskakuje komunikat- zasięg 50km-i dzwięk gongu jest inny -niższy
Opublikowano
W moim przypadku jest tak że wyjeżdżam z garażu jest np. +2,5 (garaż nieogrzewany) w czasie jazdy rośnie do +5 i w tym czasie jest ten dźwięk.

No i sobie odpowiedziałeś. Gong ostrzega przed możliwym oblodzeniem jezdni i robi to do +3 stopni....

niekoniecznie o temperature musi tu chodzić. Gong rozlega się tylko, gdy temperatura SPADNIE do +3, czyli jeśli najpierw zmierzone jest +3.5 stopnia i nagle zrobi się +3 to rozlegnie się gong. Jeśli najpierw jest +2.5 a pozniej +3, gongu nie ma.

Kolega pisze, że w jego przypadku temperatura rośnie, więc gongu przy +3 stopniach nie powinno być.

Opublikowano
Dźwięk ten włącza się również, gdy jest za niski stan płynu do spryskiwaczy. Zapala się wtedy również kontrolka spryskiwaczy w "samochodziku"
Opublikowano

jak w srodku samochodu, to moze telefon?

u mnie jest gong jak nastepuje ladowanie telefonu. teraz wystarczyloby, ze coś tam nie łaczy na polskich wybojach i dzwiek sie powtarza.

Opublikowano

niekoniecznie o temperature musi tu chodzić. Gong rozlega się tylko, gdy temperatura SPADNIE do +3, czyli jeśli najpierw zmierzone jest +3.5 stopnia i nagle zrobi się +3 to rozlegnie się gong. Jeśli najpierw jest +2.5 a pozniej +3, gongu nie ma.

Nieprawda kolego. Dzisiaj specjalnie się przyjrzałem i po przekręceniu kluczyka w stacyjce pokazało mi +1, a po odpaleniu i ruszeniu nadal pokazywało +1 stopień a gong się odezwał...

Pozdrawiam

-=GHOST IN THE SHELL=-

Opublikowano

Nieprawda kolego. Dzisiaj specjalnie się przyjrzałem i po przekręceniu kluczyka w stacyjce pokazało mi +1, a po odpaleniu i ruszeniu nadal pokazywało +1 stopień a gong się odezwał...

przy uruchamianiu to się zgadzam - ale w pierwszym poście kolega pisze że mu podczas jazdy co parenaście kilometrów się rozlega - a wtedy działa to tak jak napisałem :) pozdr

Opublikowano

Pozdrawiam

Jeśli odpalamy auto w temp. równej lub niższej niż +3 to gong rozlega się przy przekręceniu stacyjki w pozycję 2. W drodze gong od temp. pojawi się jeśli temp. spadnie do +3

Opublikowano

przy uruchamianiu to się zgadzam - ale w pierwszym poście kolega pisze że mu podczas jazdy co parenaście kilometrów się rozlega - a wtedy działa to tak jak napisałem :) pozdr

OK. Zwracam honor. Ale to i tak przyczyną u założyciela wątku nie będzie temperatura, bo jemu odzywa się co parę kilometrów. Jak już to gong o spadku temp. pojawia się chyba jednorazowo...? Poprawcie mnie oczywiście jak się mylę.

Pozdro

-=GHOST IN THE SHELL=-

Opublikowano
...a może komuś prztrafilo się takie krótkie piip i wczasie tego pip wycisza się na ułamek sekundy radyjko - nie wiem o co chodzi ale zdarzyło mi się rano ze 3 razy i to przeważnie po odpaleniu auta i dzwięk dochodził jakby z glośników albo tablicy?
  • 1 rok później...
Opublikowano
odswieze troche temat..mi gonguje kiedy parkuje po jezdzie i czekam az turbina ochlonie na biegu jalowym..po ok minucie pojawia sie gong..dlaczego?
Opublikowano
Może wtedy wyświetla Ci się błąd typu - przepalona żarówka lub zapalone światła pozycji.

Bylem wczoraj na komputerze i brak bledow..wiec nie wiem..

Opublikowano
tak Jacku to wiem,tylko mi gonguje jak stoje po jezdzie juz na parkingu,nie otwieram nic,siedze w srodku,a silnik pracuje na jalowym..po ok minucie jest gong..