Skocz do zawartości

e30 jakie dyfry pasuja. m40 1.8i zalezy mi na wytrzymałosci

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam. jak w temacie poszukuje jakiegoś dyferka do mojej bmw kurcze już mi się skończył kolejny czwarty:( i wszystkie miały przełożenie 4.10. nie wiem co jest z nimi nie tak ale po prostu jeśli dostają dobrze przy lataniu bokiem i paleniu gumy to satelity się rozsypują:( już kilka razy z nich coś składałem ale wytrzymywało nie na długo i już zabrakło mi dobrych satelitek:( kilka baczków trochę palenia i pozamiatane dyfer się kończy. chce tam włożyć coś mocniejszego bo już szkoda mi kasy ciągle na następny wydawać po dwie trzy paczki i trochę roboty wole kopic wreszcie raz a coś konkretnego. narazi włożyłem sobie zaspawany bo czymś trzeba jeździć ale to nie ma komfortu jazdy bynajmniej na skrzyżowaniach jest ciężko...myślę ze na obecna chwile mam dyferek z mała głowa hoc nie wiem czym się one różnią ale tak mi się wydaje bo mam silnik m40 1.8i 90rok. morze macie jakieś pomysły od czego by tam włożyć dyferek? szukałem ale nic konkretnego nie znalazłem:( morze ktoś ma jakiś na handel?w okolicach warszawa radom? zależy mi troszkę na czasie

z góry dzięki za odpowiedzi :)

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano (edytowane)

na forum w dziale czesci powinienes znalesc dyferek ze szpera. tylko ze cena jak sie nie myle w okoicach tysiaka byłe. Starczy trochę poszykać: viewtopic.php?f=31&t=122763

Pozdrawiam

Edytowane przez KRIS85
Opublikowano
Załóż od e28 518i ,520i tam występowało takie przełożenie w dużej głowie ,będziesz musiał zdobyc tylny dekiel od dużej głowy z e30 .Możesz szukac także od e34 z m20b20 w automacie tam wychodziły z przełożeniem 4,45 duża głowa więcej wytrzyma :mrgreen: Ewentualnie szukaj 3,91 z wiskotyczną szperą od ix-a są dosyc tanie a wytrzymują sporo :cool2:
Opublikowano
a morze ma ktoś coś takiego na handel? na allegro są ale daleko jechać a nie każdy chce wysyłać i się trochę nie opłaca:( zjeździłem już w okolicy wszystkie szroty i złomy i nic nie ma a jak był jeden to krzyknęli mi 700zł a to trochę przesada za zwykły dyfer dać. a wie ktos moze co jest z tymi dyframi od 1.8 przełożenie 4.10? czemu one tak padają? i czym się różnią inne dyfry ze są wytrzymalsze? inne tworzywo czy morze zamiast dwóch satelitek dawali cztery?
Opublikowano
Wytrzymalsze to te w dużej głowie :mrgreen: dyfry które zakładasz mają minimum 16 lat i nie wiadomo jak traktowali je poprzedni użytkownicy widzisz coś dziwnego w tym że się sypią ? Sam lubisz strzelic boka .Cztery satelitki to w zeszperowanym . Wrzuc ogłoszenie że szukasz dekla do dużej głowy z e30 ja Ci załatwię dyfer w rozsądniejszych pieniążkach i dużej głowie.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
. a wie ktos moze co jest z tymi dyframi od 1.8 przełożenie 4.10? czemu one tak padają? i czym się różnią inne dyfry ze są wytrzymalsze? inne tworzywo czy morze zamiast dwóch satelitek dawali cztery?

Samochód ma służyć do jeźdzenia a nie zarzynania.... Mi dyfer nie siada. Zmieniłem z 4,4 na 4,1 jakiś stary używany, lekko wyje ale żeby go rozwalać???? zarzynasz to się nie dziw..... :mad2:

Opublikowano
no dobra to morze dam rade załatwić ten dekiel ale nie wiem czy jest tego trochę i czy ktoś ma. jest jeden na allegro ale cena 200zł to chyba sporo? no ja sie nie dziwie ze one siadają ale bez przesady żeby aż tak.... to czekam na info co do dyfra. albo bym kopił jakiś inny nawet i od 1.8 co kol wiek bo potrzebne mi sprawne auto.... na allegro trochę tego jest ale za daleko jechać...
Opublikowano
ale czym one tak konkretnie się różnią koledzy? ta doza głowa z mała? tylko deklem? co maja w sobie dyfry z dozą głowa takiego ze potrafią tyle wytrzymać?
Opublikowano
ale czym one tak konkretnie się różnią koledzy? ta doza głowa z mała? tylko deklem? co maja w sobie dyfry z dozą głowa takiego ze potrafią tyle wytrzymać?

Na pierwszy rzut oka gabarytami :mrgreen: jak zdejmiesz dekiel i porównasz będziesz wiedział co takiego mają w sobie że wytrzymują więcej ,mają dokładnie takie same elementy tyle że większe i solidniejsze.