Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam chciałbym dowiedzieć czy moje auto BMW e46 330ci 2001r posiada system stablilizacji toru jazdy. Na konsoli środkowej jest przycisk ASC, ale po podłączeniu programu diagnostycznego wyskoczyło mi ze niby jest Jeżeli chodzi o moje odczucia podczas jazdy zauważyłem tylko ze podczas jazdy, a dokładniej przy mocniejszym naciśnięciu na gaz są przechamowywane tylne koła aby nie stracic przyczepnosci, i dodatkowo mróga żółta kontrolka pod zegarami.

Poniżej info z INPY

http://www.iv.pl/images/59721887932945521347.jpg

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Zobacz pod maske, jak na pompie hamulcowej tej ze zbiorniczkiem na płyn tam gdzie wchodzą wężyki masz dodatkowo dwie wtyczki z czujnikami to masz DSC. Ewentualni możesz poświecić pod pompe w dół to zobaczysz agregat i na nim byc może plakietke z opisem ASC/DSC.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Jak nie ma klawisza DSC to i nie ma tego systemu.

Gdyby autor tematu tak założył pewnie nie zadał by pytania. ;)

Opublikowano

Tak zgadzam sie, pod warunkiem że kupujesz samochód nowy, a jeżeli kupujesz samochód używany to nigdy nie masz pewnosci.

Dodatkowo test przeprowadzonu w INPA dał mi trochę do my myślenia, dlatego wrzuciłem screena aby ktoś z was się wypowiedział.