Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wszystkich :)

Mam problem ze swoim samochodem gdyż nie zbieera sie tak jak powinna :(

Tzn. po dodaniu gazu musi wejsc tak na 3 3,5 tys. obortów i dopiero mozna mówic ze to jest 2.0 a jesli nie bedzie miała 3 tys. to idzie bo idzie ale to nie to :(

Co to moze byc??

Proszę o pomoc...:)

________

Przeczytaj to viewtopic.php?f=68&t=120678 i zmień tytuł tematu! mattiss

Opublikowano
Tak to trudno ocenić, nie wiem czego wymagasz, jakiego przyspieszenia od jakich obrotów, ale po niżej tych obrotów fakt faktem przyspiesza o wiele marniej niż np przy 4500 :P To nie diesel.
Opublikowano
Witam, dla pewności sprawdź przepływomierz bo zdarza się tak iż delikatnie przekłamuje wskazania a po mimo tego żadna usterka się nie zapisuje, kilka takich przypadków widziałem pracując w BMW. Jak masz możliwość to go po prostu podmień.
Opublikowano
benzyna nie bedzie nigdy chodzila tak jak diesel na niskich obrotach. jesli wydaje Ci sie ze jednak slabo chodzi to jedz na kompa, zmierz sie z inna bmw , sprawdz elastycznosc to ci powinno pomoc, aby najpierw okreslic czy problem wogole wystepuje.
Opublikowano
Ja mam 2.0 vanos z 93 roku i jest dokladnie to samo. Jak nie ma 3 tys to jedzie jak 1.0 :) Moim zdaniem to całkowicie normalne tymbardziej, ze jak np. ze świateł mocno ruszysz to kazdy bieg zaczyna sie od 3-4 tys wiec nie ma tragedii. Ciezko wymagać od 2.0 wielkiej elastyczności. Tak mi sie przynajmniej wydaje, ale oczywiście moge sie mylić.
Opublikowano
Ja mam to samo w 323i i znalazłem artykuł dotyczący wymiany o-ringu w Vanosie. Nie jest tam powiedziane że jest wtedy padniety jak klekota,ale jak wlaśnie nie ma mocy do ok 3 tyś obr i nierówno przyśpeisza. Wymieniłem u siebie wszystko co ma związek z kulturą i mocą silnika i dalej się nie mogę pozbyć tych wyżej wymienionych dolegliwości a mam juz nalatane 167 tyś mil czyli 267tyś km , oglądałem przypadki zużytego Vanosa po 160tys km więc zabieram sie za to wkrótce.
http://imageshack.us/a/img850/9757/z1i.gif