Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Koledzy mam problem z odkręceniem śrób co mocują wachacz pod progiem, jedną śróbę już urwałem i niewiem co dalej :!: :!: :cry2: Czy musze wyciągnąć cały wachacz żeby wymienić tuleje pod progiem :?:

POMOCY :!: :!: :!: :!:

________

Zapoznaj się: viewtopic.php?f=68&t=120678 . Tym razem poprawiłem. mattiss

Opublikowano
jaki to model sedan, coupe czy compact?? sedan i coupe mają identyczne zawieszenie z tyłu a compact ma inne. Podaj mi jeszcze numer vin to sobie sprawdzę jakie śruby są i podam ceny jeżeli ci się urwały.
Opublikowano
Jak posiadasz sciągacz tulei to wymienisz bez ściągania wachacza ale z tą urwana śrubą to jest problem będziesz musiał rozwiercić i naprawić gwint
Opublikowano
Ja tam wymieniałem lewą i prawą i nie ściągałem wahacza do tego bo niby poco owszem można ale nie trzeba „zbieżność natomiast trzeba po tej operacji zrobić „ co tych śrub ta jedną trzeba będzie naprawić a resztę zlej wd40 albo czymś te go rodzaju w nadkolu jest taki korek jak go delikatnie sciagniesz (delikatnie po to aby go można było potem założy z powrotem) to widać te nie szczęsne śruby i można je tam popsikać może coś to da, taka sugestia może głupia ale czy na pewno kręcisz w dobrą stronę nie abym chciał cie obrazić ale u pewni się na pewno czy w dobrą stronę kręcisz :)
  • 3 tygodnie później...
Opublikowano
Koledzy ja też darłem tuleje wachacza tylnego montowane z przodu bo to wachacz ciągnięty wymieniłem bez wyciągania wachacza. Troche poleżałem na ziemi ale wymieniłem bez nie potrzebnych operacji. :) pozdrawiam.