Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Interesuje mnie opinia ludzi na temat montażu białych tarcz zegarów do E36.

Czy montując mogę spodziewać się jakichś trudności, czy po wyjęciu i odłączeniu zegarów nic mi się nie rozprogramuje?.

Gdzieś czytałem, że w elektronice zegarów jest jakiś akumulatorek, którego warto przy okazji wymienić, czy jak go odłączę nie utracę oprogramowania?

Spotkałem się z białymi zegarami w postaci jednego dużego elementu wykonanego z białego tworzywa jak i zestawem czterech oddzielnych tarcz, które są lepsze?

patrz stronki:

http://www.allegro.pl/show_item.php?item=16296909

http://www.allegro.pl/show_item.php?item=16192261

http://www.allegro.pl/show_item.php?item=16210155

Sorry, ale nie mam pojęcia jak sciągnąć na forum adresy by po kliknięciu na nie otwierała się strona.

Proszę tylko o wypowiedzi osób mających doświadczenie w tym temacie.

Pozdrawiam

Robert

Opublikowano

Cześć,

ja już to za sobą.Szukałem białych tarcz wykonanych profesjonalnie ale takich nie ma.Żadna nie będzie świecić w nocy tak jak oryginał.A co do jakości wykonania mam duże zastrzeżenia.Mam zdjęcia jak to wygląda,bo takie coś kupiłem i nie byłem zadowolony.Jak chcesz to Ci wyslę i sam ocenisz.A co do montażu to nie mam problemu.Jak wyciągniesz zegary to tylko wyzeruje Ci licznik dzienny.

pzdr Olek

Opublikowano

I jeszcze jedno pytanko.

Jak wymontować zegary w E36, czy koniecznie trzeba zdjąć kierownicę?.

Czy po odłączeniu airbagu nic się nie rozprogramuje i nie będzie potem jakichś jaj z elektroniką?.

Z góry dzięki za info.

Pozdrawiam

Robert

Opublikowano
Napiszcie gdzie kupiliscie te tarcze moze sam sie skusze.jesli sa cos warte mialem juz problem poprostu pod wplywem slonca zaczely sie odklejac moze nastepne beda lepsze???
Wojz
Opublikowano

Dzięki za wszystkie opinie i podpowiedzi.

Byłem w sklepie i trafiłem białe zegary, te w jednym kawałku, ALE TO JEST FAJANS.

Kosztują 99zł i nawet nie są równo wycięte a tam gdzie mają wskaźniki kierunkowskazow jest podklejony zwykły przylepiec by świeciły na kolor.

Pozdrawiam

Robert

Opublikowano

Witam,

tak jak pisałem.Jakość fatalna.Podobno we Wrocławiu D&W robi to lepiej ale nie wiem gdzie oni sa dokładnie,dlatego dałem sam sobie spokój i mam orgyginalne.W nocy nic tak się ładnie nie podswietla jak oryginał.Szukałem nawet na www.ebay.de ale nic też nie znalazłem.Wstawie sobie tylko aluminmiowe oringi jak są w m-ce. :)

Pzdr Olek

• 10 miesięcy temu...
  • Członkowie klubu
Opublikowano
Lipa bo allegro pisze się przez 2 "L". :)

Pozdrawiam

Bastek

Kiedyś: E21 315 '83, E34 520i '90, E34 525iA '92, E36 316i '95, E30 318iT '93, E46 325xi Touring, E91 325i