Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, czy ktoś z was drodzy koledzy i koleżanki rejestrował już swoje E30 na żółtych tablicach??

Posiadam zachowane w oryginale E30 320i z 1984 roku i jeżeli to możliwe chciałbym zagłębić się w temacie żółtych tablic, czy mogę liczyć na jakieś wskazówki??

Oczywiście całe nadwozie trzy lata temu było odrestaurowane począwszy od piaskowania nadwozia a skończywszy na pokryciu go lakierem od nowa. (najdroższą kwestią było zdobycie materiałów dotyczących rodzaju lakieru tak aby zbliżyć się do oryginału) Samochodzik jeździ tylko w ładne pogodne i ciepłe dni a tak stoi w ciepłym garażu. Samochód ma przejechane 180 tyś km a dostałem go od świętej pamięci dziadka, który miał to cudeńko od nowości.

Z góry dziękuję za wszelką pomoc w kwestii żółtych tablic.

Marcin

Ps. Jestem tu nowy a w wyszukiwarce nic nie mogłem znaleźć, stąd powyższy temat.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

http://www.weteranszos.pl/index.php?s=read_news&nwsid=25

Masz rok 1984 czyli ma wiecej niż 25 lat, a ostatnia e30 zeszła w lutym 1994, wieć mineło ponad 15 lat o zakończenia produkcji modelu. Jesli zachowany jest w oryginale, to raczej powinieneś ją zarejestrować. Na tej stronie opisano krok po kroku co i jak zrobić.

Pozdrawiam i powodzenia

Opublikowano

Witam.

Z tego co ja sie dowiedzialem w UK, to wielu urzedniukow w kominkacyjnym nie poleca, owszem przeglad jeden i mniej oplat ale wiecej bawienia sie jest jesli bedziesz chcial wyjechac za granice chocby na jakis zlot, potrezbne sa pozwolenia na wywiezienie zabutky z kraju, przynajmniej mi tak powiedziano i oprocz zoltych tablic , oraz zaoszczedzonej kasy na przegladach, to zadnych wiekszych korzysci podobno nie ma.

Sam raz na jakis czas jezdze na jakis zlot do Niemiec i pytalem jak to wyglada z zoltymi blachami wynik - zrezygnowalem. Pozdrawiam

P.S.

A tak na marginesie ciekaw jestem jak sie odnosi do tego prawo unijne.

Pozdrawiam

To tyle i le ja sie dowiedzialem...

Opublikowano

Witam

W kilku ostatnich numerach Classicauto opisany był temat rejestracji na żółte tablice. Jest to spokojnie do zrobienia dla takiego autka, jak Twoje, a artykuły z gazety rozjaśnią Ci wszystkie niuanse. Zamów sobie u nich na stronie egzemplarze archiwalne i czytaj ;)

Pozdrawiam

Przeczytaj moje artykuły:

Test 530d F10, przekrojowy o E30 i E36

http://img40.imageshack.us/img40/1371/renoma.jpg

http://images.spritmonitor.de/310241.png

Opublikowano
Dziękuję wszystkim za podpowiedzi, pomyślę nad tym jak znajdę więcej czasu. Co do fotek to zrobię jak będzie ciepło i sucho i zdejmę pokrowiec z autka:)