Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam.

Chciałbym sie dowiedziec czy ten model posiada filtr odmy,czy jest wymienny jesli tak to moze ktos ma namiary na jakis sklep(wysyłka)gdzie mógłbym takowy zakupić.

Pozdrawiam

(*pozdrawiam*)
Opublikowano

czy to chodzi o to:http://www.allegro.pl/item881875011_separator_oddzielacz_oleju_odmy_bmw_1_3_5_diesel.html i może ktos kliknie jak czesto sie to wymienia.

z góry dziekuje

(*pozdrawiam*)
Opublikowano
Jeśli się nie mylę to w 320d odma jest taka sama jak w 330d. Całą odmę powinno się wymieniać przynajmniej co 100tys. km a zalecana wymiana wkładu co 50tys . Ja bym radził założyć wkład w postaci filterka zamiast plastikowego separatora ( a pewnie taki masz w swoim aucie ) ponieważ taki filtr lepiej filtruje niż wspomniany separator, a zmianę filterka sugeruję zmieniać co 30tys. km to pozwoli zachować na dłużej turbinę w dobrej kondycji. :8)
Opublikowano
mam taki filtr z oryginału z paragonem oczywiście za 120zł plus przesyłka. mój nr 790364232

Obudowa odmy + separator czy sam separator/filtr gąbkowy?

E46 320d 175 PS@365Nm ...by Rogalotti
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Jeśli się nie mylę to w 320d odma jest taka sama jak w 330d.

Odma do 330d jest inna niz do 320d mozna sprawdzic to tutaj http://www.realoem.com/bmw/select.do

http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?f=159&t=161201 Zapraszam do galerii

Sprzedam

Przekaźniki modułu komfortu do E46 3-Seria, M3, E83 X3, E52 Z8 , Z4 E85, E53 X5 E39, M5 E38 - centralny zamek, podnośniki szyb)

Zdjęcia przekaźników w galerii

Opublikowano

jak chcesz to mam taki filterek + obudowa tylko bez uszczelek!!!

przejezdził 2 tys km i moge go oddac za 50 zl ( jest to separator plastikowy ) !!!!

Lubię pracę. Praca mnie fascynuje. Mogę siedzieć i patrzeć na nią godzinami;]
Opublikowano
jeżeli chodzi o mechanike to u mnie :mad2: ,a mechanik u którego byłem ostatnio stwierdził że odme sie czysci i wsadza z powrotem :duh: takze jestem na etapie znalezienia nowego mechanika, jaka odma do mnie wchodzi pojecia zielonego nie mam :cry2: ,czy plastikowa,czy wymienny jest sam filtr czy lepiej całośc,może ktoś podpowie :lol:
(*pozdrawiam*)
Opublikowano

imbusa i do dzieła to 30 min roboty aby się tam dostać.

po lifcie wszystkie miały juz chyba plastikowe a jeśli chodzi o czyszczenie to czy filtr paliwa czy oleju też czyścisz???

Lubię pracę. Praca mnie fascynuje. Mogę siedzieć i patrzeć na nią godzinami;]
Opublikowano
Najlepiej jak podjedziesz do serwisu BMW i podasz im nr VIN ( możesz też zadzwonić ) i będzie wszystko jasne. Rzeczywiście plastikowy separator można przemywać, czyścić ale nie kombinuj i lepiej kup nowy orginalny komplet a nie jakieś używane badziewie z niewiadomym przebiegiem lub z super oferty za 120 zł + przesyłka który to ten sam wkład w ASO kosztuje 100 zł. :norty:
Opublikowano

kolego ja Ci powiem tak

separator w ASO w Wawie kosztował mnie 93 pln (plastikowy filterek + uszczelki), pytanie czy warto kupować na allegro?

sam sobie odpowiedz

pozdrawiam