Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam

interesowal sie ktos kiedys tematem doposazenia auta w ten

system? wiem ze jest modul w drzwiach, sa inne zamki. ale czy

cos jeszcze? procz dociagania drzwi oferuje on f-e pozostawienia

drzwi w pozycji otworzenia (nie ma stopniowania otwartych drzwi).

mam do kupienia z anglika 4xmodul + 4xzamek, ale zastanawiam

sie czy cos jeszcze jest potrzebne? dzieki za wszelkie info.

Opublikowano
Na pewno trzeba to będzie zaprogramować wszystko. Też się zastanawiałem nad dołożeniem tego u siebie ale chyba ciężko znaleźć te zameczki.

BMW to jest to co lubię najbardziej! Freude am Fahren!

http://img.userbars.pl/120/23959.gif

http://img153.imageshack.us/img153/6728/aaad.jpg

Opublikowano

programowanie to nie problem. jest anglik do wziecia caly komplet tych

zamkow i modulow za 2 tysiace. wiec nie tak zle. kwestia co brac, bo

panowie rozbierajacy auto nie sa zbyt kumaci

• 6 lat później...
Opublikowano
Pytanie do osób które mają u siebie soft close. Czy oprócz drzwi, bagażnik w sedanie też ma dociąganie?
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Dzięki speed za instrukcję. Wynika z nich, że tylko drzwi są dociągane, bagażnik już nie. Martwiłem się, że coś mam nie tak z zamkiem bagażnika (brak soft close), ale widocznie tak ma być. Dziwne że tego tam nie montowali
  • 1 rok później...
Opublikowano
Panie i Panowie, czy ktoś orientuje się czy do E60/E61 będą pasowały zamki np od e70, f01 albo f10? Może ktoś gdzieś coś czytał, coś słyszał :) Będę wdzięczny za jakiekolwiek info :cool2:
"Jeżeli nie potrafisz czegoś prosto wyjaśnić - to znaczy, że niewystarczająco to rozumiesz"
Opublikowano

Witam!

Wszystko będzie pasowało po za długością linek. Testowałem na "sobie". Niestety linka na zamku od f01 po kilku miesiącach zerwała się, była sporo dłuższa i zawinołem ją w pętelkę, co jak widać nie było dobrym pomysłem. Na pozostałych drzwiach, gdzie mam zamki od e60 do dziś nie ma problemu. Generalnie będę naprawiał tą linkę dorabiając krótszą, ale rozebranie zamka i mechanizmu dociągu nie jest takie proste.

Pozdrawiam. Emil.

Diagnostyka. Naprawy elektroniki i elektryki. Nawigacje, mapy, język polski. Doposażenia. Specjalizacja seria E.
Opublikowano
Ja nie mam u siebie dociągów, a chcę dołożyć. Powiedz, a gdyby dorobić inny adapter mocowania silnika dociągu niż ori do e60, to jest szansa że taki układ będzie działał sprawnie?
"Jeżeli nie potrafisz czegoś prosto wyjaśnić - to znaczy, że niewystarczająco to rozumiesz"
  • 2 lata później...
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Witam, jak to jest z lewym zamknie z przodu z anglika.

przestaną zamykać się drzwi albo jakieś błędy?

Da to się jakoś przerobić? Przełożyć flaki z mojego standardowego zamka. Ile czasu trzeba na to?

Spot Monachium Facebuk: BMW München PL

Screenshot_20190504_162413.md.jpg

- Kto ty jesteś?

- Cyprian mały.

- Jaki znak twój?

- BMW!!!