Skocz do zawartości

pełny komputer nie pokazuje wszystkich danych?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
czy nie powinien mi pokazywac np ze sa swiatła włączone po zgaszeniu silnika lub info o otwartych drzwiach itp ? mi tego nie pokazuje a czytałem ze powinien :mad2:
howgh!
  • 4 tygodnie później...
Opublikowano
no to mam następny problem :) ale dziw to pokazuje podczes jazdy ? jak sąnie domknięte jak ruszy auto jak z ręcznym ? gdzie szukać przyczyny lampki działają i zujmoki w dzwiach też ..
kupie silnik 2,5 L bądz 2.0 litra albo zestaw do swapa na 3l ,3,5
Opublikowano

podczas jazdy nie sprawdzałem ale swiateł nie pokazuje i nie brzeczy jak zostawiam włączone wiec coś jest chyba nie tak tylko co ? :mad2: :mrgreen:

co ciekawe jak mi sie przepaliła zaróweczka w tylnej lampie to od razu pokazał :) wiec coś tam jednak działa :duh:

howgh!
Opublikowano
za sygnalizowanie opisanych przez Was informacji odpowiada check control module -CCM -dokladnie tak jak kolega wyzej zasugerowal. Komunikaty wyswietlane są na zegarach, jednakze moduł znajduje sie pod maska (bynajmniej u mnie), tam gdzie moduły LCM i przekazniki (dokladnie w skrzynce bezpiecznikow). jest to pudełko wielkosci mniej wiecej 2paczek papierosow. uwaga: są rózne wersje -w obudowie plastikowej i aluminiowej. I z dwoma rodzajami złącz

Rafi DJYendruh

sharky: srebrne E24 635 CSiA

Citroen XM oraz GMC Savana

GG # 142068

[email protected]

Opublikowano
to może dlatego ,zę są dwa mdele nam nie pokazuje :) mi jedynie odzywa sie jak zmieniam na włączonym silniku na postojowe :) z mijania i piszcy wtedy łobuz:)
Opublikowano

dokladnie tak moze byc

ja jak probowalem znalezc zamiennik mojego to tez testowalem rozne, i nawet wsrod takich z tym samym rodzajem zlacza byly takie wersje biedniejsze, ktore nie pokazywaly otwartych drzwi podczas jazdy czy zaciagnietego recznego, bo wlasnie w ten sposob sprawdzalem.

Rafi DJYendruh

sharky: srebrne E24 635 CSiA

Citroen XM oraz GMC Savana

GG # 142068

[email protected]

Opublikowano

no tak ... u mnie akurat ręczny pokazuje ni informuje o dzwiach chociaż czujniki działają... czasem krzyczy jak na włączonym silniku przełącze sie z mijania na postojowe i to wsio ... całą reszte ładnie wystękuje :) nawet obcych języków sie nauczył ...:)

Pozdrawiam

Opublikowano
to nie rozumiem co to za oszczednosci na kompie. Mi nie pokazuje recznego swiateł i drzwi a moze on jest uszkodzony??
howgh!
Opublikowano
a poszukaj czujnika ręcznego .. może on zwalony jest to by wyszło wtedy że masz to co ja czyli widocznie taki standard był by przyjęty ...
Opublikowano

Czesto niepoprawne wykrywanie otwartych drzwi jst spowodowane

dziadowska instalacja alarmu (zwarte przewody od czujnikow

drzwiowych - powinny byc separowane diodami). Mozesz sprawdzic

to u siebie, ot jeden z pomyslow

Punto75>BravoGT>MB260E>MBC280>*PuntoHLX>MBC320>MBE50AMG>VectraC>BMW528 . it's nice to be important but it's more important to be nice

>>> psychop's lab mike.xray.pl

Opublikowano
okazuje sie ze pokazuje mi reczny jak jade i zaciągne a co do drzwi to ja nie mam alarmu wiec to chyba nie to. Najbardziej to mi zalezy na swiatłach bo czasem zapomne wyłączyć.
howgh!
Opublikowano

sprawdz pod maska jaki masz modor ..........

ja mam plastikowy iwszystkie cuda swiata pokazuje - dzwi , bagazniki , reczne , a nawet czasem takie komunukaty jakich w zyciu nie slyszalem :duh:

dzwi nie bedzie pokazywal jak nie masz alarmu z czujnikami - ja akurat mam oryginalny alarm bmw z domyakniem i do tego jeszcze jeden dodatkowy w polsce

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

hmmm u mnie też jest plastikowy modu mam alarm zamontowoany orginalny i nie działa info o dzwiach ... dodatkowo zauważyłęm ,że czujnik poziomu wody w chłodnicu podejrzewam ,że gość od którego kupiłem odłaczył coś aby nie było widać ,żę ubywa wody! bo była uszzelka walnieta... mam takądodatkową puszke na na przekaźniki a w środku rzadnego przekaźnika!? czy mozę mi ktoś powiedzieć ile powinno tam być przekaxników ja mam 0!

i jakie przekaźniki majabyć tam gdzie są bezpieczniki... coś mi nie gra ręczny pokazuje dzwi nie i nie pokazuje poźiomu wody w chłodnicy tzn jak jej nie ma ... a ze światłami to zawuażyłem że czasem coś pokazuje jak przełącze na włączonym silniku z mijania na postojowe!!!???

Pozrawiam i zgóry dziękuje za pomoc