Skocz do zawartości

320i Czy na klemie (-) akumulatora jest wybita data produkc

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
Czy na klemie minusowej akumulatora jest wybita data produkcji aku bo u mnie jesst wybite 20 a poniżej 98 czy jest to np tydzień i rok produkcji akumulatora. Czy jest to możliwe żeby akumulator wytrzymał 11 lat ostatnio wyminiałem filtr paliwa i był od nowosci auta tj 98 rok. Auto jest z maja 98 i to by sie zgadzało 20 tydzień roku ??? Edytowane przez martur
Opublikowano
NIe żadnego chociaż byłem mocno zdziwiony ale ten akumulator mnie zastanawia bo to jest chyba nie mozliwe nawet w BMW
Opublikowano
Kolego jest to możliwe bo ja tez mam oryginała w 10 letnim dieslu.

U mnie tak samo od nowości :] i nawet pali w największe mrozy

BMW E46 320D 2000r.
Opublikowano

a po czym stwierdzacie że akumulator jest od nowości w aucie? Znaleźliście gdzieś datę produkcji?

Czy tylko dedukujecie po tym że akumulator ma oznaczenia BMW?

Muszę was zmartwić ale akumulator w dieslu wytrzymuje średnio koło 5 lat. Poza tym jak poprzedni właściciel wymieniał akumulator w serwisie to włożyli mu do auta akumulator z oznaczeniami bmw a nie firmy produkującej akumulator.

Pozdrawiam,

Mateusz

Najnowsze Mapy do Nawigacji 2014

http://chomikuj.pl/MapyNaviBMW

Opublikowano

Na bolcu jest wybijana data wydania akumulatora do użytku tydzień/rok, tak przynajmniej było jak ja kupowałem pół roku temu.

Przy mnie koleś wybijał.

Pozdrawiam