Skocz do zawartości

320i czy warto sie zamienic na 328i cabrio E36?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam wszystkich uzytkownikow forum. Wystawilem moja bunie na sprzedaz (320i 150km ) i mam kilka propozycji zamian chcialbym siegnac po wasze opinie czy warto idt. Koles zaproponowal mi e36 cabrio 2.8 w automacie z 98r mozna powiedziec ze 2 tys mi doplaci. Tylko ten automat nie wiem jak sie sprawuje i sie boje no i buda e36 model starsza. Druga opcja to e46 coupe 2000r lalka skory szyber widzialem na live tylko ze 18ci slaby troche silnik i chce koles doplaty 6 tys!!! Jak by mi te felgi 18" m zostawil to bym sie zamienil moze.. A no jest i golf 4 2000r diesel 3 drzwi po lekkim tuningu(nawet jakos wyglada ale to golf) co o tym myslicie .. opcja zamiany jest dobra bo ciezej jest sprzedac ale znowu na co...ta e36 ma wszystko procz nawi bo jej nie montowali w tym roczniku jeszcze..
NIe Jedz Szybciej Niz Twoj Anioł Stroz Potrafi Laatac
Opublikowano
Jak ci sie podoba to bierz te e36 automat jest plusem bo silnik nie zatyrany a w razie w Wymiana na manuala niejest droga :cool2: Co do nawigacji to smiem watpic mam wiazke pod navi w roczniku 90 :mrgreen:

W związku ze złym stanem zdrowia nie prowadze już napraw BMW !!!!

A i od forum zacząłem leczenie :D

Opublikowano
  • Autor
A to w automacie nie mozna go tak zmeczyc?? no ladna koles jakis powazny dosc starszy a e36 na lato mowi ze ma bo stoi w garazu od wrzesnia:) a ile wymiana skrzyni by mnie kosztowala?? bo nie wiem czy bede umial sie przestawic na auto a wiem ze silnik to bajka bo jezdze 2.0 i nie raz kumpel da dupe przewiesc 2.8 a spalanie bardzo uczciwe prawie tak male jak u mnie:)
Opublikowano
wymiana to koszt ok 400 ZL Skrzynie kupisz za 500 zl spokojnie kompletne nowe sprzeglo 350 zl

Opublikowano
  • Autor
No musze sprawe przemyslec autko fajne zielony ciemny biale skory siedzenia m-pakiet . a na co zwrocic uwage przy tej zamianie??
Opublikowano
Co do nawigacji to smiem watpic mam wiazke pod navi w roczniku 90 :mrgreen:

nie wiem co tam za navi mieliby Ci wsadzać skoro gps wogóle wszedł na rynek dopiero w 95 r.... :D sorry za OT

Zbir
Opublikowano
hmm a wiazka pasuje do navi :x to do czego ona faktycznie jest :mad2: Dzieki za zajecie na nastepne 3 dni :twisted:

Opublikowano
Dziwne pytanie zadales. Skoro wystawiles auto na sprzedaz to chyba myslales co bedziesz chcial zrobic w momecie zbycia samochodu?! jesli jakies plany i zalozenia miales to sie ich trzymaj i nie uszczesliwiaj sie na sile tym co oferuja inni.
Opublikowano
hehe, na e36 cabrio w automacie z dopłatą 2 tys. , to ma koleś poczucie humoru :):):):) z dopłata 10 tys. bym sie mocno zastanawiał :) poza tym w ogóle cabrio na nasz klimat to okazja.
sprzedam kierunkowskaz nr oem 63138370720 , przewód gumowy nr oem 11532247725 - dział giełda
Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze

No nie wiem. Jesli bezwypadkowa, zadbana, nie zniszczona to cabrio e36 w dodatku 2.8 potrafi ładnie trzymac cene i po 20-23 tys zł nieraz chodzą. A znowu e46 320i '99 to też już nie są jakies super drogie auta. Wiadomo zalezy jaki stan , przebieg. ostatnio na allegro e46 323i w Polsce zarejestrowanaza 16500zł sprzedawali.

Tak na prawdę co do zamiany to zalezy jakie auto najbardziej Ci potrzebne i jakie Ci najbardziej sie podoba.

Jak chcesz szybko i z wiatrem we włosach to e36 cabrio bedzie dobre, jak chcesz jezdzic oszczednie to GOLF będzie wiadomo lepszy. Poza tym Golfa łatwiej sprzedać, duzo tanszy w serwisie będzie.

Ja osobiscie brałbym e46 coupe, bezsprzecznie najładniejsza z tych wszystkich 3 aut. A silnik daje rade.

spieszmy się kochac e36, tak szybko odchodzą...
Opublikowano
hehe, na e36 cabrio w automacie z dopłatą 2 tys. , to ma koleś poczucie humoru :):):):) z dopłata 10 tys. bym sie mocno zastanawiał :) poza tym w ogóle cabrio na nasz klimat to okazja.

Mam wrażenie, że Twoje poczucie humoru jest jeszcze większe ;) Zadbane e36 cabrio z 98r dla pasjonata marki jest na pewno warte dużo więcej niż np. 11sto letni wyjeżdżony diesel w nowej budzie, którego jedynym plusem jest ekonomia bo raczej ani radością z jazdy ani stylistyką nie przewyższa cabrio ;) Swoją drogą ciekawe co takiego posiada Twoje 320d skoro uważasz, że byłoby warte dopłaty 10tys. :lol:

Opublikowano

Mam wrażenie, że Twoje poczucie humoru jest jeszcze większe ;) Zadbane e36 cabrio z 98r dla pasjonata marki jest na pewno warte dużo więcej niż np. 11sto letni wyjeżdżony diesel w nowej budzie, którego jedynym plusem jest ekonomia bo raczej ani radością z jazdy ani stylistyką nie przewyższa cabrio ;) Swoją drogą ciekawe co takiego posiada Twoje 320d skoro uważasz, że byłoby warte dopłaty 10tys. :lol:

a gdzie tu w ogóle mowa o moim aucie, że chciałbym 10 tyś , dopłaty?

albo o jakimś dieslu?? kolega który pyta ma 320i .

naucz się najpierw czytać ze zrozumieniem. a biorąc pod uwagę przykładowo, oba zadbane egzemplarze e36 cabrio98 i e46 320i 99, to taka różnica jest. e36 starszy model i ciężko zbywalny niepraktyczny cabrio.

a jak komuś pasuje cabrio, to niech taki sobie kupi jak najbardziej.

sprzedam kierunkowskaz nr oem 63138370720 , przewód gumowy nr oem 11532247725 - dział giełda
Opublikowano

Witam

xpowerr mógłbyś podać link z aukcją Twojej Buni którą wystawiłeś na sprzedaż. Ewentualnie opisać stan, rocznik, przebieg, kolor, cenę. Od dłuższego czasu poszukuje ciekawej Buni E46 320i a może akurat Twoja oferta będzie interesująca.

Z góry thx.

Pozdrawiam

Opublikowano
nie no nie róbcie scen że e36 w cabrio to taki rarytas :( to nawet nie youngtimer mie osobiście się podoba ale chyba e30 cabrio to bardziej auto dla pasjonata.... a na allegro e46 320i są jednak znacznie droższe od e36 2,8 cabrio :) wystarczy :search:
Le Mans winners 2006 2007 2008 R10tdi :) 2009 908 HDI :) 2010 R15 TDI ;)no cóż trzeba wiedzieć gdzie leży przyszłość motoryzacji :) TDI
Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze
nie no nie róbcie scen że e36 w cabrio to taki rarytas :( to nawet nie youngtimer mie osobiście się podoba ale chyba e30 cabrio to bardziej auto dla pasjonata.... a na allegro e46 320i są jednak znacznie droższe od e36 2,8 cabrio :) wystarczy :search:

Na mobile.de e36 2.8 cabrio z 1998 roku ceną srednią prawie dorównują 320i 1999 rok. A sporo jest takich cabrioletów wsytawionych w cenach 320i z lat 2000-2001. Przede wszystkim stan i przebieg, historia auta i jego zadbanie a nie rocznik.

Ja osobiscie za śliczną e36 2.8 cabrio gdyby była 100% bezwypadkowa od pierwszego własciciela, z przebiegiem nie wiekszym jak 150 tys km spokojnie bym wyłożył 25 tys zł. Za niejedno 320i e46 z allegro nie warto dać nawet 20 tys zł. Ponad rok temu kupowałem benzynowe e46, to naoglądałem sie tych "allegrowych okazji".

spieszmy się kochac e36, tak szybko odchodzą...
Opublikowano
  • Autor
dzieki koledzy przemysle sprawe chodz tak wlasciwie ja nadal jesten na coupe napalony bo wiadomo nowy modem inna stylistyka a wiem ze na e36 w cabrio nie strace bo to nie sedan to trzyma cene a wiadomo znadnia sa podzielone..