Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Chłopaki, no co wy? W 320d dodatkowy wentylator mają auta z automatyczną skrzynią biegów.
Opublikowano

O, ja też tego nie wiedziałem... :wink: (jednak spodziewałem się że ma to jakiś związek z wyposażeniem pojazdu)

Posprawdzam jeszcze ogłoszenia z 320d zwracając uwagę na zależność automatyczna skrzynia <---> dodatkowy wentylator... :mrgreen:

Opublikowano
Faktycznie, akiedys ktos pisal ze jest to uzaleznione od rocznika;/ Fakt skrzynia automatyczna to dodatkowa chlodnica i wentylator... Chociaz w pozniejszych modelach nie bylo juz visca i wtedy zostawal juz jeden elektryczny wentylator;/
http://img684.imageshack.us/img684/4426/c23a511dcaf4207f.jpg
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Pamiętam, kiedyś interesowałem się żywotnie montażem klimy w e46. W wewnętrznej instrukcji BMW zawarta była informacja, że montując klimę w automacie nie trzeba zmieniać chłodnicy (w przeciwieństwie do manuala) właśnie ze względu na obecność rzeczonego wentylatora.

To tak jako ciekawostka, nie do końca związana z tematem.