Skocz do zawartości

730 v8 problemy z moca jak zimny.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam!

Jak ide do grazu odpalam to nieraz za 3 razem mi odpali,potem nie moge wyjechac z garazu bo auto nie ma mocy,az czasami jak sie przygazuje to potrafi sie zadlawic i strzelic. Jak tylko sie nagrzeje albo przelaczy juz na gaz to wszystko w porzadku. Pozniej jak sie rozgrzeje do 90 stopni to juz na benzynie tez elegancko, ale jak zimny to masakra. Jade z garazu ledwo co na 1 i dwojce i czasami mosze na sprzegle przygazowac i jade jakos dalej. Fltr powietrza nowy,swiece wymieniane 2 tys km temu na NGK, sprawdzany na komputerku wszystko ok, sprawdzane sondy tez ok. Elektryk mowil ze mozliwe ze to przez gumki ktore chronia cewki a sparcialo im sie troche, ale jakos nie chce mi sie w to wierzyc. Co tu robic gdzie szukac przyczyny,jakies silniczki krokowe, czujniki temperatury, przeplywomierz, czy moze filr paliwa albo pompa paliwa,ale jak sie rozgrzeje wszystko jest ok. Prosze o sugestie

WW.NAVIBOCIAN.PL
Opublikowano

Sprawdź ciśnienie na pompie paliwa. Szczególnie jak jest zimny. Możliwe że jak dajesz pompie trochę czasu (tj do rozgrzania silnika) to się rozkręca i daje radę wrobić na potrzeby motoru, zaś jak jest zimna ma problemy z podawaniem wystarczającej dawki paliwa.

Ponieważ piszesz, że po przełączeniu na gaz jest ok, to nie szukałbym tu winy w świecach, silniczkach krokowych itp.

Najsampierw sprawdź pompe

Powodzenia. Pozdrawiam

www.swiatdrewna.eu
Opublikowano
Miałem tak jak poszła mi membrana w kolektorze ssącym. najważniejsze żebyś sprawdził szczelnoś układu ssącego bo piszesz że strzela, zatknij rurki od wtrysku gazu (najlepiej połączyć je wężykiem) wtedy odpal bez plastykowej osłony i posłuchaj czy nie ciągnie gdzieś fałszywego powietrza
Opublikowano

Ja podobnia jak Łukasz satwiam na to ze winna jest tu pompa paliwa...i trzeba zauwazyc ze na zimnym silniku benzyna jest jeszcze zimna a co za tym idzie jest bardziej gesta i stąd trudniej ja pompie podawac....

sprawdz dokladine pompe!