Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Chcę kupić Radio CD z nawigacją. Waham się z wyborem pomiędzy Blaupunktem DX R52 (lub 70), a Blaupunktem E1 (lub E2). Problem z wyborem polega na tym, że Blaupunkt E1 nie czyta płyt nawigacyjnych systemu DX , które są bardzo popularne i można je kupić w dobrej cenie (nawet oryginały), ale za to, E1 to nowy model z 2004 roku. I tu pytanie, czy istnieją różnice w działaniu obu modeli, które przemawiałyby zdecydowanie na korzyść jednego z nich, tj. np. czy lepiej kupić model E1/E2 i wydać więcej na płyty (podobno nie chodzą na nim piraty a oryginałów praktycznie brak na Allegro), czy starszy model DX R52, który może działa tak samo a jest tańszy w eksploatacji ze względu na płyty.

A może doradzicie który inny model radia z nawigacją wybrać :modlitwa:

lechu
  • 3 tygodnie później...
Opublikowano
Najlepszy będzie model E2 gdyż ma już mp3 (E1 nie ma) i dokładną dynamiczną mapę Polski i plany większych miast. Modele DX nie są tak dokładne.
Pozdrawiam !
Opublikowano
na to już nie odpowiem, nigdy nie kopiowałem takich płyt, ale ponoć "Polak potrafi" :wink:

W tym sęk, że podobno jeszcze nie potrafi :D :mad2:

lechu
  • 4 tygodnie później...
Opublikowano
Podłączając się do tematu - naprawdę nie wiadomo nic o tym , czy Polak potrafi ?:) Jestem , można powiedzieć - żywotnie zainteresowany :) Mam E1 i dysponuję tylko mapą na Niemcy :(
  • 2 miesiące temu...
Opublikowano
mam e dwójke i potwierdzam ze nie da sie skopiowac płyty kupiłem orginał za 3 stówki i z czystej ciekawosci probowałem ja skopiowac roznymi programami ktore potrafia :) i nic !!!
Opublikowano
mam e dwójke i potwierdzam ze nie da sie skopiowac płyty kupiłem orginał za 3 stówki i z czystej ciekawosci probowałem ja skopiowac roznymi programami ktore potrafia :) i nic !!!

zapewniam Cie, że da sie to skopiować.

Opublikowano
Ja tez słyszałem , ze sie da - potrzeba jedynie dobrego programu i jak najmniejszej prędkości nagrywania , ale najpierw trzeba miec oryginał :)
Opublikowano

Myślę że da się skopiować, trzeba tylko ustalić w jaki sposób jest zabezpieczona płyta ( jeden z programów pokazujących zabezpieczenia to ClonyXXL ), do robienia kopii bezpieczeństwa nadaja się takie programy jak CloneCD, Alcohol120%.

No i najważniejsze napęd CD/DVD który potrafi odczytać tak zabezpieczona płytę i nagrywarka która potrafi taka płyte wypalić :wink: