Skocz do zawartości

320d - brak moralonsci awaria za awarią

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze
no własnie co ty wymieniałeś za 20 tyś zł - ja aż tyle nie wydałem około 10 tyś a za bunie dałem 25 tyś ( a tak na marginesie nie puściły ci nerwy ) bo ja wydałem dychę i już mnie szlak trafia a autko i tak nie chodzi jak ma :mad2: takiego mam pecha że jak jechałem do serwisu bmw -opole- poszła mi turbina

( MÓWIĄ ŻE ZŁOŚĆ PIEKNOSCI SZKODZI ) :? :? :? :? :? :?

Czy wy nie macie na co wydawac pieniędzy?? za 10tyś to już moźna fajne drugie auto kupić :mad2:

Pozdrawiam
  • Odpowiedzi 85
  • Wyświetleń 5,7 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano
po mojemu kupiłes bombe z opóznionym zaplonem . poza tym autko ma juz 10 lat a to sie wiąże z wydatkami , niestety nic wieczne nie jest. poza tym trza brać pod uwage pzebieg auta i intensywnosc jego uzytkowania . podejrzewam gdy bys kupil benzin to bys mniej wydał na naprawy (albo wcale). leciwe dizle polecam kupowac od znajomych osob bo znasz jego historie lub od pierwszego wlasciciela . dizelka nikt nie kupuje aby do kosciola jezdzic , na zachodzie kreca nawet po 100tkm rocznie, a poza tym to mysle ze za 25t pln kupilbys juz cos po lifcie.
Opublikowano
  • Autor
kupił byś coś no własnie coś ??????????????????? za 25 tyś po lifcie możesz ewentualnie kupić autko do GENERAL REMONT ( oczywiscie po lifcie ) . :D
Opublikowano
  • Autor
KOLEGA levinson miał rację?????? nakulane około 500 tyś i przez to tak sie sypała , trochą nerwów mi zeżarła , gniew mi już przeszedł jak po patrze na podwórko , warto było wydać tyle kasy , zostało mi jeszcze do zrobienia ta przepływka ( mam pierburga zmieniam na boscha ) :D
  • 3 tygodnie później...
Opublikowano
Średnio trzeba przyjąć że to ceny nawet zadbanego E46 trzeba dorzucić te 1.500zł na "kosmetykę" w stylu: wszystkie filtry + olej + odma (zestaw obowiązkowy) i jeszcze jakieś drobiazgi... Akurat tyle ja osobiście wydałem
Opublikowano
to ja już na kosmetykę i drobiazgi wydałem około 4 tyś ( wliczając opony zimowe ) ... ale to już zależy od indywidualnego podejścia właściciela , ponieważ dołożyłem multifunkcje , pełne OBC i parę innych pierdół....

SPECIAL REMAPPING SERVICE - SOFTWARE ENGINEERING - IDA PRO

Chiptuning Łódź

ŁÓDŹ BYDGOSZCZ BIRMINGHAM LONDON

https://www.tc-performance.com/

Opublikowano
  • Autor
:D

Edytowane przez artii4_4

Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze
kupił byś coś no własnie coś ??????????????????? za 25 tyś po lifcie możesz ewentualnie kupić autko do GENERAL REMONT ( oczywiscie po lifcie ) . :D

Planuje prawdopodobnie sprzedać swoje BMW na wiosnę (ale ze sprzedażą nie będę się śpieszył) może nie za 25 tyś, ale za ok 26-27 tyś. (Nowe wszystkie tarcze, klocki, świece, rolki, odma, itd).

Gwarantuję że jeśli sprzedam, to klient będzie zadowolony. Jestem drugim właścicielem. Z auta jestem bardzo zadowolony, ale chcę kupić coś młodszego i nic innego niż BMW. Myślę o E90/91 320d 2006/2007.

Wiem że nie każdy sprzedawca jest uczciwy i 90% przebiegów w dieslach jest cofniętych, ale zdarzają się jeszcze uczciwi sprzedawcy (niestety szkoda, że tak rzadko).

Pozdrawiam.

BMW E36 1991 Limuzyna 325i 2005↔2007

BMW E46 2002 Touring 320d Lift 2007↔2010

BMW E91 2006 330d 2010↔2018

BMW E81 2007 118d 2015→

BMW F31 2014 325d 2018→

BMW F30 2013 316i

Opublikowano
  • Autor
:D

Edytowane przez artii4_4

Opublikowano

Ja też miałem pomysł, żeby sprzedać swoje auto i wymienić na coś innego, a z pewnością młodszego. Doszedłem jednak do wniosku, że dość dużo mnie kosztowało utrzymanie samochodu (z usterek - turbina, nowa "z półki" - 4tys; zamek w drzwiach - 0,5tys, dodatki - felgi oryginalne, dwa komplety nowych opon, klocki i tarcze przód, tył), a pewnie majątku za niego nie wezmę.

Wpadłem więc na inny pomysł - dokupiłem radio CD (wymiana reversa) i planuję wymianę tapicerki. Zawsze to taniej niż dołożenie kilkudziesięciu tys. do nowszego modelu. Zawsze warto się zastanowić. Ja jak mam chwilę słabości to myję samochód, patrzę i dochodzę do wniosku, że nic lepszego chyba nie znajdę.

Jeszcze małe uzupełnienie - auto kupiłem od pierwszego właściciela, kupione w polskim salonie, serwisowane regularnie najpierw u Smorawińskiego, później u Fusa, przebieg oryginalny 163k, obecnie prawie 224k.

Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze
Ja też miałem pomysł, żeby sprzedać swoje auto i wymienić na coś innego, a z pewnością młodszego. Doszedłem jednak do wniosku, że dość dużo mnie kosztowało utrzymanie samochodu (z usterek - turbina, nowa "z półki" - 4tys; zamek w drzwiach - 0,5tys, dodatki - felgi oryginalne, dwa komplety nowych opon, klocki i tarcze przód, tył), a pewnie majątku za niego nie wezmę.

Wpadłem więc na inny pomysł - dokupiłem radio CD (wymiana reversa) i planuję wymianę tapicerki. Zawsze to taniej niż dołożenie kilkudziesięciu tys. do nowszego modelu. Zawsze warto się zastanowić. Ja jak mam chwilę słabości to myję samochód, patrzę i dochodzę do wniosku, że nic lepszego chyba nie znajdę.

Jeszcze małe uzupełnienie - auto kupiłem od pierwszego właściciela, kupione w polskim salonie, serwisowane regularnie najpierw u Smorawińskiego, później u Fusa, przebieg oryginalny 163k, obecnie prawie 224k.

Witam

Jak czytam takie posty, to również zaczynam wątpić w sens sprzedaży. Lubie swoje auto. Poprzednie BMW (E36 325i) do dziś wspominam i trochę żałuję że sprzedałem (głównie dlatego że było w perfekcyjnym stanie, wyglądzie i z małym przebiegiem, sportowe zawieszenie i sportowy wydech z prawdziwego zdarzenia)...no ale jak się chciało E46 diesla, dużo młodszego, to musiałem sprzedać dwa auta, sporo dozbierać i jeszcze nie mało pożyczyć.

http://chris99.fotosik.pl/

BMW E36 1991 Limuzyna 325i 2005↔2007

BMW E46 2002 Touring 320d Lift 2007↔2010

BMW E91 2006 330d 2010↔2018

BMW E81 2007 118d 2015→

BMW F31 2014 325d 2018→

BMW F30 2013 316i