Skocz do zawartości

m50 b25 automat gaz!! wariuje na benzynie!! strzela!!

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam, na codzien jezdze e34 z ktora tez mam przygody, ale nabylem teraz e36 m50b25 bez vanosa w automacie ( powiedzmy ze w spadku:) ) problem jest taki ze strasznie ma zaburzona prace na benzynie nawet strzela na niej co jest dziwne;/ na gazie tez strzela ale zeby na pb;/ chodzi chodzi i nagle zalamanie obrotow, brak mocy i gasnie albo wraca do normy i tak w kolko, obroty tez skacza jak glupie no i spalanie bardzo duze, odlaczalem przeplywke na wolnych to prawie wogole reakcji nie bylo moze minimalna tak jak by komp juz chodzil w awaryjnym... nie wiem poza tym jest duzy stozek zamontowany ale watpie zeby to przez to... ogolnie to brak mi slow bo nie wspomne juz o tym ze to automat a do tego takie akcje na gazie strzela jak glupia...
Opublikowano
W tej e36 gaz jest zwykly nie sekwencyjny. Zemontowalem dzisiaj przeplywke i jest w tragicznym stanie srodek powypalany taka klapka tam byla jak w 1.8 co mnie zdziwilo i ona sztywna byla dopiero wd pomogl teraz przynajmniej nie gasnie i nie strzela ale dalej cholernie plywa a na gazie tez strzela, patrzylem pod kolektor ssacy i krokowy nie jest w obejmie lezy sobie luzem a waz jest poklejony tasma...;/
Opublikowano
Gaz w tym silniku to makabra. Mam identyczny problem, byłem u 3 gaziarzy.. ehh kazali pół silnika wymienić a i tak nie wiadomo czy będą efekty. Regeneracja parownika,przewody wysokiego napięcia,świece,filtr powietrza i odpowiednia regulacja. Instalacja gazowa zapewne II generacji która nie posiada wypalania gazu po wyłączeniu auta. Masz gwizdki antywybuchowe czy klapy ? Trzeba też zamontować dodatkowe anty wybuchy bo pewnie masz wmontowane w kolektor i nie są wystarczająco duże aby odprowadzić nadmiar. :)