Skocz do zawartości

320i Nie pali na wszystkich Cylindrach

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam mam taki problem bmw e36 320i 150km. Nie pali na wszystkich cylindrach mam w nim gaz 2 generacji,. Na gazie jak i na benzynie niepali na jednym lub dwuch cylindrach co moglo sie stac. Prosze o opowiedz
Opublikowano
Witam, dla mnie nie paliła na wszystkich cylindrach bo pękła głowica , na 3 cylindrze zawsze zalewało, odkreciłem swiece i jak pier... borygiem to wtedy wiedziałem żę głowica do wymiany, ale zacznij od wymiany wszystkich świec, przewody raczej odpadaja sa bardzo trwałe, cewki mogły popękac i przebicia dostaje Dzieje sie to po nocy czy też w ciagu dnia?
Opublikowano
Witam sprawdzilem swiece one sa okej. Potem cewki okazalo sie ze niedaja iskry. Wymienilem i jak wlozylem swiece w fajke niby dawala iskre ale po wlozeniu jej odpaleniu silnika pochodzil chwile i znowu jest tosamo. dzieje sie to na 2 i 4 cylindrze. jutro podjade jeszcze zeby sprawdzil te cewki. co to moze byc???
Opublikowano
aha dodam ze na gazie i benzynie jest to samo a ten emulator chyba odpowiada za wtryski. A ja w swoim nie mam sekwencji tylko gaz 2 generacji.czyli to chyba odpada
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano
Sprobuj poizolowac przewody zaplanowe na grubo tasma izolacyjna jak bedzie poprawa bedziesz wiedzial ze kabelki:P u mnie na 4 nie pali mechanik powiedzial ze kabelek do wymiany.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Ten silnik nie ma kabli zapłonowych.Nie pali na zimnym i ciepłym silniku?
Po czterdziestce człowiek ma, trochę z osła, trochę z lwa.