Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mam pytanie u mnie sytuacja jest taka że powyżej 3,5 tys obrotów czuje duży spadek mocy zwłaszcza na 4,5 biegu.

Wskazówka chwilowego spalania z 20 cofa się powoli na 10 i tak już zostaje .

Obroty rosną ale nie skutkuje to dynamicznemu przyśpieszeniu.

Po odpięciu przepływomierza auto jedzie normalnie ma moc i nie traci jej nawet do 4,5 tyś obrotów.

silnik 330d M57 prod. 2000r./11 mieś.

Jaka wybrać przepływkę ?

bosh ? pierburg ?

czy będę musiał programować na nowo silnik ?

Mam chipa i nie chciał bym go stracić

http://aktowka.interia.pl/file/?fl=26468961&f=DSC_0928.JPG

• Odpowiedzi 84
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano
ważny jest numer softu jaki masz aktualnie a nie numer przepływki ...

No ok ale skoro mam z tego co się orientuje nowy typ przepływki poprzednie były z błędem ( nr i 0928400314) i przy nowej trzeba było programować .

Więc jak zamienię na nowy typ nowy 0928400468 / 0928400527 przepływomierz BOSCH czyli o takim samym nr to czy muszę tak czy siak programować?

Opublikowano
...a skąd wiesz że ktoś wcześniej programował ?

bo w moim roczniku były montowane 0928400314 a ja mam ...468 wiec były właściel musiał zmienić co wiązało się zaprogramowaniem .

Już wiem że nie muszę programować wystarczy że włożę nową 468 lub 527.

Opublikowano

no skoro taka twoja wiedza to gratuluje. Równie dobrze można powiedzieć że skoro masz maske w tym samym kolorze co reszta auta to auto nie miało dzwona :mrgreen:

a dopuszczasz możliwość taką że własciciel zmienił przepływkę i nie programował nic? inpa + laptop i 5 minut czasu zajmuje sprawdzenie.

szukam
Opublikowano
no skoro taka twoja wiedza to gratuluje. Równie dobrze można powiedzieć że skoro masz maske w tym samym kolorze co reszta auta to auto nie miało dzwona :mrgreen:

a dopuszczasz możliwość taką że własciciel zmienił przepływkę i nie programował nic? inpa + laptop i 5 minut czasu zajmuje sprawdzenie.

auto mam już od 6 lat 2 lata temu robiłem chipa , diagnostykę i hamownie od tamtego czasu było wszytko ok aż do teraz .

polecam wątek , chyba był już tu zamieszczany http://www.bmw-sport.pl/viewtopic.php?f=25&t=61186

tam jest informacja jakie model przepływek były montowane do jakich roczników .

Ale na pewno diagnostykę zrobię wiadomo nie ma co działać na oślep .