Skocz do zawartości

Pompa paliwa spory problem.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Mam pytanko dotyczące pompy paliwa. Najważniejszy fakt to to że auto mam na gaz i nie zawsze mam dużo paliwa w zbiorniku. Rano gdy odpalam samochód pompa działa lecz jak sie już rozgrzeje 10 min i zgaszę auto, po ponownym przękręceniu kluczyka pompa nie chodzi i auto nie odpala. czy wie ktoś co może być nie tak bo sądze że gdyby pompa sie spaliła to raz na zawsze i już by nie chodziła. Po drugie czy pod podwoziem są jakieś kable od pompy które mogłem uszkodzić przez śnieg który ociera mi o podwozie.

Pozdrowienia i dzięki za pomoc.

Opublikowano

Pompa może się zacierać i wtedy może się tak zachowywać. Równie dobrze może przekaźnik pompy nawalać. Jak nie będzie chciała działać to zrób mostek zamiast przekaźnika i wyeliminujesz jeden punkt.

Elektryka od pomy idzie wewnątrz auta więc śniegiem jej nie uszkodziłeś chyba że składujesz go na tylnej kanapie :P

ps. skąd wiesz że pompa czasami nie działa, nie słychać jej czy jak ?

Opublikowano
  • Autor

Wiem że nie pracuje bo jej nie słychać i nie chce auto odpalić. Wcześniej słyszałem jakieś dziwne dzwięki spod tylnej kanapy. Jakieś świstanie. Jak zalałem paliwo to dzwięki te ustał i pompa chudziła. Jak wykonać tą metode podłączenia co pisałeś wcześniej??.

Pozdrawiam

Opublikowano
zalałem paliwo to dzwięki te ustał i pompa chudziła. Jak wykonać tą metode podłączenia co pisałeś wcześniej??.

Pozdrawiam

To co wcześniej jeździłeś bez paliwa ? :)

Tu masz opis jak to wykonać

http://img42.imageshack.us/img42/999/przekaznik.th.jpg

Opublikowano
  • Autor
coś w tym stylu :). Ciężko ze stacją było hehe spróbuje tej opcji
Opublikowano
  • Autor

Siemka. Próbowałem znaleśc ten przekaźnik ale nie jestem pewien czy to ten niebieski na zdjęciu. On jest w sumie w innym miejscu.

http://img59.imageshack.us/img59/3762/13012010010.jpg

tu jest fotka moich bezpieczników jakbyś mi powiedział który to to bym był wdzięczny.

Pozdro

Opublikowano
miałem ten sam problem pompka do wymiany pozdro :cool2:
Opublikowano
To jest ten niebieski przekaźnik. Masz tylko dwa a nie trzy bo w tym modelu nie ma przekaźnika grzałki sondy który znajduje się w ECU.
Opublikowano
  • Autor

Spoko zamówiłem pompe zobaczymy jak będzie :).

Pozdrawiam

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
wszystko ustapi po wymianie pompy... teraz 25-30 litrow minimum i bedzie ok inaczej znow nie dlugo bedziesz mial lipe....