Skocz do zawartości

Pompa paliwa spory problem.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Mam pytanko dotyczące pompy paliwa. Najważniejszy fakt to to że auto mam na gaz i nie zawsze mam dużo paliwa w zbiorniku. Rano gdy odpalam samochód pompa działa lecz jak sie już rozgrzeje 10 min i zgaszę auto, po ponownym przękręceniu kluczyka pompa nie chodzi i auto nie odpala. czy wie ktoś co może być nie tak bo sądze że gdyby pompa sie spaliła to raz na zawsze i już by nie chodziła. Po drugie czy pod podwoziem są jakieś kable od pompy które mogłem uszkodzić przez śnieg który ociera mi o podwozie.

Pozdrowienia i dzięki za pomoc.

Opublikowano

Pompa może się zacierać i wtedy może się tak zachowywać. Równie dobrze może przekaźnik pompy nawalać. Jak nie będzie chciała działać to zrób mostek zamiast przekaźnika i wyeliminujesz jeden punkt.

Elektryka od pomy idzie wewnątrz auta więc śniegiem jej nie uszkodziłeś chyba że składujesz go na tylnej kanapie :P

ps. skąd wiesz że pompa czasami nie działa, nie słychać jej czy jak ?

Opublikowano

Wiem że nie pracuje bo jej nie słychać i nie chce auto odpalić. Wcześniej słyszałem jakieś dziwne dzwięki spod tylnej kanapy. Jakieś świstanie. Jak zalałem paliwo to dzwięki te ustał i pompa chudziła. Jak wykonać tą metode podłączenia co pisałeś wcześniej??.

Pozdrawiam

Opublikowano
To jest ten niebieski przekaźnik. Masz tylko dwa a nie trzy bo w tym modelu nie ma przekaźnika grzałki sondy który znajduje się w ECU.
  • 2 tygodnie później...